Mercedes-AMG GT Black Series, Safety Carul F1, a ajuns la RAR Mureș – GALERIE FOTO

Autor: Ionuț Vîlciu 08 iul. 2022 Știri auto

Un exemplar de Mercedes-AMG GT a ajuns la o unitate a Registrului Auto Român. Personalul a rămas surprins.

După modelul SLS, divizia AMG a celor de la Mercedes-Benz a primit, din nou, frâu liber. Astfel, în 2014 au dezvăluit modelul AMG GT. Mașina este un super care nu are la bază un produs deja existent în gama Mercedes.

De-a lungul anilor, modelul a primit numeroase variante și actualizări. Am văzut varianta GT R, care este un competitor pentru Porsche 911 GT3. Acum a fost lansată ediția Black Series. Este bazată pe GT, dar aduce mai mult cu o mașină de curse în toată regula. De la motorul V8 biturbo, care a fost special creat pentru Black Series, până la pachetul aerodinamic, totul emană un aer agresiv.

Un astfel de model a ajuns și pe meleagurile țării noastre, chiar la unitatea Registrului Auto Român Mureș.

Intră în GALERIA FOTO

De pe circuitele F1, la RAR

Cam așa sună întâmplarea cu acest exemplar. AMG GT Black Series este una dintre mașinile de siguranță oficiale ale competiției. Cealaltă este Aston Martin V8 Vantage, model care are mai multe în comun cu Mercedes decât s-ar crede.

Varianta aceasta seamănă mai mult cu cea din competițiile GT3. A fost creat un nou pachet aerodinamic cu spoilere și guri de aerisire agresive, care să confere mașinii stabilitate pe viraje.

Supercarul de 730 de cai putere atinge o viteză maximă de 325 km/h. Sprintul 0-100 are loc în doar 3.2 secunde și costă peste 300.000 de Euro.

Bernd Maylander, omul care pilotează această mașină în cadrul F1, în forma sa de safety car, a declarat: „Am avut deja şansa de a testa acest vehicul uimitor de multe ori şi sunt pur şi simplu uluit de cât de aproape este de o maşină de curse pursânge. Este într-adevăr un pas major în comparaţie cu GT R de anul trecut, care era deja la un nivel extrem de ridicat”.

Ne-am fi dorit să fi văzut reacțiile personalului de Registrul Auto Român Mureș la vederea acestei mașini. De asemenea, au spus că autoturismul a trecut cu brio verificările.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Registrul Auto Român - Facebook


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide