VIDEO. Nebunie în Formula 1. Hamilton și Verstappen, la egalitate de puncte înainte de ultima etapă

Autor: Daniel Samoilă 06 dec. 2021 Știri auto
VIDEO. Nebunie în Formula 1. Hamilton și Verstappen, la egalitate de puncte înainte de ultima etapă

Final nebun de sezon în Formula 1. Max Verstappen și Lewis Hamilton sunt la egalitate de puncte înainte de ultima cursă a sezonului, care se va desfășura la Abu Dhabi pe 12 decembrie.

În weekend s-a desfășurat poate cea mai spectaculoasă cursă din ultimii cinci ani, din Formula 1. Prima ediție a Marelui Premiu al Arabiei Saudite s-a încheiat după mai bine de două ore cu mult dramatism și controversă.

Hamilton a câștigat cursa din Arabia Saudită, în timp ce Verstappen a încheiat cursa pe locul secund. Finlandezul Valtteri Bottas a completat podiumul în Arabi a Saudită.

Pe circuitul stradal din Jeddah a existat și un moment controversat. În turul 37 a fost o coliziune între Hamilton și Verstappen. Olandezul s-a ales cu o penalizare inițială de cinci secunde, iar după cursă comisarii au decis ca batavul să mai primească încă 10 secunde, dar clasamentul final al cursei nu a fost deloc influențat.

VIDEO. Momentul controversat din Marele Premiu al Arabiei Saudite

Hamilton și Verstappen, la egalitate de puncte înainte de ultima cursă din F1

Hamilton nu doar că a trecut primul linia de sosire, ci a primit și punctul bonus pentru cel mai rapid tur. Astfel, britanicul de la Mercedes și Verstappen se află la egalitate perfectă – 369,5 puncte.

Verstappen a rămas pe primul loc în clasament, pentru că are cele mai multe victorii în acest sezon: nouă. Hamilton, cu victoria din Arabia Saudită, a ajuns la opt succese în 2021.

Nu s-a mai întâmplat din 1974 ca doi piloți să fie la egalitate perfectă înainte de ultima cursă a sezonului.

Lucrurile sunt ceva mai clare în clasamentul constructorilor. Mercedes se află pe prima poziție, cu 587,5 puncte, în timp ce Red Bull are 559,5 puncte. Pe trei este constructorul italian Ferrari, cu 307,5 puncte.

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: EssentiallySports.com



Comentarii
Inchide