Max Verstappen se impune în Marele Premiu al Canadei. Victoria cu numărul 100 pentru Red Bull Racing – VIDEO

Autor: Ionuț Vîlciu 19 iun. 2023 Știri auto

Max Verstappen a câștigat Marele Premiul al Canadei, obținând astfel victoria cu numărul 41 din cariera sa și victoria cu numărul 100 pentru Red Bull Racing.

Max Verstappen a mai obținut o victorie, de această dată în Canada, pe circuitul Gilles Villeneuve. Olandezul a bifat victoria cu numărul 41 a carierei, egalând astfel numărul de victorii obținut de Ayrton Senna.

Max Verstappen a obținut pole position pentru cursa de duminică într-o sesiune de calificare pe ploaie. Următoarele două poziții la start au fost ocupate de Fernando Alonso (Aston Martin) și Lewis Hamilton (Mercedes-AMG).

Campionul mondial en-titre și-a păstrat poziția la start, dar Lewis Hamilton a avut un start foarte bun, lucru care i-a permis să treacă de spaniol în primul viraj.

Max Verstappen a obținut victoria cu numărul 100 pentru Red Bull Racing

A fost o cursă fără incidente pentru Max Verstappen, astfel că olandezul de la Red Bull Racing și-a trecut în palmares o nouă victorie, egalându-l pe Ayrton Senna.

Pe locul al doilea, la aproape 10 secunde în urma lui Verstappen, s-a clasat Fernando Alonso, care și-a recuperat locul 2 din grilă după ce a trecut de Lewis Hamilton. Britanicul de la Mercedes a trecut linia de sosire pe locul al treilea.

Din nefericire, colegul său, George Russell, a fost nevoit să abandoneze din cauza unor probleme care au apărut la sistemul de frânare al monopostului său. Charles Leclerc și Carlos Sainz au încheiat pe 4, respectiv pe 5. Perez, Albon, Ocon, Stroll și Bottas au completat topul 10.

VIDEO

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Oracle Red Bull Racing Twitter


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide