Max Verstappen, victorie fără emoții pe Hungaroring

Autor: Adrian Somai 24 iul. 2023 Știri auto

Max Verstappen s-a impus fără niciun fel de emoții în Marele Premiu de Formula 1 al Ungariei, aducând astfel cea de-a 12-a reușită consecutivă pentru Red Bull, un record absolut. Victoria lui Verstappen a venit după niște rezultate nu foarte bune în calificări rezultate puse pe seama actualizărilor la monoposturi făcute de cei de la Red Bull.

Deși a plecat din pole-position, Lewis Hamilton a pierdut poziția de lider imediat după start, în favoartea lui Verstappen. Olandezul nu a mai cedat prima poziție până la finalul cursei, trecandu-și în cont cea de-a noua victorie din acest sezon. „Cursa s-a decis la start, când am avut interiorul la ieșirea din viraj. De acolo am putut să-mi fac cursa, mașina a fost foarte rapidă. În calificări ne-a lipsit echilibrul, dar în curse lungi merge foarte bine. Întotdeauna este bine că o zi ca cea de ieri să îți lase loc de îmbunătățire”, a declarat Max la finalul cursei.

Lăsând la o parte victoria personală, succesul cu adevărat impresionant reușit de Verstappen în Ungaria este reprezentat de stabilirea unui record absolut pentru echipa sa. “Pentru echipă, 12 victorii la rând este ceva incredibil. Ceea ce am făcut în ultimii doi ani a fost incredibil. Să sperăm că putem menține acest impuls mult timp. Zilele ca aceasta sunt pur și simplu perfecte”, a declarat pilotul  Red Bull.

Pe locul secund al podiumului de la Hungaroring s-a clasat Lando Norris, de la McLaren, în timp ce pe ultima treaptă a clasamentului s-a poziționat Sergio Perez, colegul lui Verstappen de la Red Bull. Top 10 a fost continuat de Lewis Hamilton (Mercedes), Oscar Piastri (McLaren), George Russell (Mercedes), Charles Leclerc (Ferrari), Carlos Sainz (Ferrari), Fernando Alonso (Aston Martin) și Lance Stroll (Aston Martin).

Clasamentul piloților în Formula 1 – Top 10

1. Max Verstappen (Red Bull) – 281 puncte 

2. Sergio Perez (Red Bull) – 171 puncte

3. Fernando Alonso (Aston Martin) – 139 puncte

4. Lewis Hamilton (Mercedes) – 133 puncte

5. George Russell (Mercedes) – 90 puncte

6. Carlos Sainz (Ferrari) – 87 puncte

7. Charles Leclerc (Ferrari) – 80 puncte

8. Lando Norris (McLaren) – 60 puncte

9. Lance Stroll (Aston Martin) – 45 puncte

10. Esteban Ocon (Alpine) – 31 puncte

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: F1.com


Adrian Somai
Adrian Somai
Am studiat cursurile Facultății de “Finanțe, Asigurări, Bănci și Burse de Valori” din cadrul Academiei de Studii Economice București. Lucrez în presă de mai bine de cinci ani, colaborând de-a lungul vremii cu diverse publicații precum Ziarul de Sport, Cars.ro sau Manager.ro. Mi-a plăcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide