Va fi numit „Maybach-ul săracilor”. Mercedes lansează un Maybach cu motor cu șase cilindri

Autor: David Andrei 27 apr. 2021 Știri auto

Mercedes lansează un Maybach cu motor mai mic pentru cei dispuși să dea o sumă uriașă de bani pe mașină, dar își fac griji pentru taxe. Va fi disponibil un S480 4MATIC cu motor cu șase cilindri.

GALERIE FOTO

La această oră, Mercedes-Maybach are motor V8 de 4.0 litri, iar constructorul auto premium a anunțat și lansarea unei versiuni cu motor V12. Aceasta din urmă vine pentru a marca centenarul brand-ului Maybach.

Dar pentru cei care nu vor să plătească impozite uriașe la stat, nemții lansează și un motor cu șase cilindri. Noua versiune se va numi Mercedes-Maybach S480 4MATIC. Pentru început, aceasta va fi disponibilă în China, iar Mercedes are intenții de a o aduce și în Europa. Aici ar putea purta indicativul S450.

În China, taxele pentru motoarele cu cilindree mare sunt uriașe. Pentru că este cea mai importantă piață pentru producătorii germani, Mercedes construiește versiuni speciale pentru China. Astfel, Mercedes-Benz Clasa S W222 a putut fi comandat acolo și cu motoare cu patru cilindri. Nemții au oferit versiuni similare chiar și pentru colosul Mercedes-Benz Clasa G.

Maybach cu motor cu șase cilindri – Modelul în cifre

Motorul cu șase cilindri care va funcționa sub capota limuzinei Maybach S480 4MATIC va dezvolta 367 de cai putere și un cuplu de 500 Nm. Mașina va fi echipată cu funcția EQ Boost, care aduce suplimentar 22 de cai putere și 250 Nm. Unitatea este cuplată la o transmisie automată cu nouă trepte și la un sistem de tracțiune integrală, care expediază resursele către ambele punți.

De 5,8 secunde va avea nevoie pentru a accelera de la 0 la 100 km/h, iar viteza maximă va fi limitată electronic la 250 km/h.

Sunt cifre identice cu cele trecute în contul versiunii standard S450.

Mercedes-Maybach cu motor cu șase cilindri va avea în China un preț de pornire de 1.468.000 de yuani, echivalentul a aproximativ 226.370 de dolari.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide