Mazda a dezvăluit primele detalii despre noul CX-50 (cu video)

Autor: Mihai Morcovescu 16 nov. 2021 Știri auto

Japonezii de la Mazda au prezentat primele detalii și fotografii oficiale al noului lor SUV de clasă compactă CX-50. Pe anumite piețe, acesta va lua locul în gamă modelului CX-5, respectiv CX-7 pe piața nord-americană.

Noua Mazda CX-50 vine echipat standard cu cea mai recentă tehnologie de tracțiune integrală  i-Activ All-Wheel Drive (AWD) și cu noul Mazda Intelligent Drive Select (Mi-Drive). De asemenea, SUV-ul oferă trei moduri de rulare: Sport, Normal și Off-Road.

Noul CX-50 va debuta la Los Angeles

INTRĂ ÎN GALERIA FOTO

În momentul lansării noul CX-50 va fi disponibil cu motorul Skyactiv-G 2.5 litri și cu versiunea turbo a acestuia, ambele cuplate la cutii automate cu șase trepte. Puterea și cuplul nu au fost anunțate de niponi. Potrivit primelor informații furnizate de cei de la Mazda, variante electrice ale noului lor SUV compact vor fi lansate ulterior.
Deocamdată, producătorul din Hiroshima nu a făcut nici o precizare referitoare la o eventuală lansare a lui CV-50 pe piețele europene sau chiar despre o variantă dedicată exclusiv clienților din Europa. Este, însă, de așteptat ca atunci când va fi lansată în Europa mașina să fie oferită și cu variantele de motorizări „mild-hybrid”.
Niponii au pregătit în premieră pentru un model din gama lor un acoperiş panoramic nou, o nuanță nouă pentru exterior Zircon Sand, precum şi o culoare nouă pentru interior, denumită Terracotta.
Modelul va debuta fizic în cadrul show-ului auto de la Los Angeles (17-28 noiembrie), iar producția va demara în luna ianuarie 2022 la fabrica din Huntsville (SUA), care este deținută de Mazda și de Toyota.
Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Mazda


Mihai Morcovescu
Mihai Morcovescu
Sunt ziarist cu o experiență de peste 20 de ani în presa sportivă și auto din România, atât în print, cât și în online. Am scris de-a lungul timpului la Agerpres, Sport XXI, Jurnalul Național, Gazeta Sporturilor, ProSport, Autocar, AutoMotorsiSport.ro, Auto.ro, etc. De asemenea, am făcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide