Mazda a prezentat actualizarea pentru MX-5 la Salonul Mobilității de la Tokyo

Autor: Ionuț Vîlciu 26 oct. 2023 Știri auto

Mazda a prezentat actualizarea roadsterului MX-5 la Salonul Mobilității din Japonia. Mașina sport de mici dimensiuni primește blocuri optice noi și tehnologii actualizate.

După mai bine de 3 decenii și 4 generații, Mazda MX-5 rămâne un favorit atunci când vine vorba despre senzațiile trăite în spatele volanului. Pentru 2024, producătorul japonez actualizează micul său roadster prin modificări subtile de design, dar și tehnologii noi, care să îmbunătățească experiența de utilizare a șoferilor.

La exterior, Mazda MX-5 actualizată se mândrește cu faruri LED noi, care integrează acum luminile de zi. De asemenea, stopurile au fost ușor modificate. Mazda MX-5 folosește acum LED-uri peste tot, inclusiv pentru semnalizări. Clienții au la dispoziție o nouă culoare pentru exterior, numită Aero Grey Metallic, dar și opțiunea de a configura mașina cu un plafon textil de culoare bej. De asemenea, observăm că în bara frontală a fost montat un senzor radar pentru pilotul automat adaptiv. În plus, există noi modele de jante, care să modernizeze aspectul mașinii.

Mazda MX-5 primește un nou sistem de infotainment și sisteme de asistență suplimentare

În habitaclu, producătorul japonez spune că scaunele sunt tapițate cu un material nou care previne alunecarea în timpul condusului dinamic. Alte îmbunătățiri aduse la interior includ o oglindă retrovizoare fără ramă, un nou ecran pentru sistemul de 8,8 inch, un panou de instrumente actualizat pentru șofer și două porturi USB-C.

Mazda a calibrat și sistemul de control al stabilității pentru a facilita un stil de condus mai dinamic, în special pentru șoferii ce vor să își ducă mașina pe circuit. Noul mod de conducere Dynamic Stability Control (DSC)-Track acordă prioritate șoferului prin aplicarea controlului de supravirare numai în cazul unui derapaj periculos pe care șoferul nu este capabil să îl corecteze.

Mazda a adăugat, de asemenea, dotări suplimentare de siguranță pentru șoferii care preferă să se deplaseze în regim de croazieră. Chiar și modelul de bază Prime-Line oferă Lane Keep Assist – care ajută la menținerea mașinii pe banda sa, Intelligent Speed Control, Intelligent Brake Assist și recunoașterea actualizată a semnelor de circulație, care este acum conectată la sistemul de navigație.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Mazda


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide