Mazda aduce MX-30 e-Skyactiv R-EV și în Europa. Motorul rotativ a revenit

Autor: Ionuț Vîlciu 13 ian. 2023 Știri auto

Mazda lansează modelul MX-30 E-Skyactiv R-EV în Europa. Este un model hibrid plug-in care folosește un motor rotativ ca generator.

Mazda MX-30 e-Skyactiv R-EV, un model hibrid plug-in care utilizează un motor rotativ ca generator, a fost lansat azi, 13 ianuarie 2023, la Salonul Auto de la Bruxelles.

Modelul Mazda MX-30 a fost lansat în 2020 și este  primul vehicul electric al companiei intrat în producție de serie, cu o versiune mild hybrid care s-a alăturat ulterior gamei de produse pe unele piețe non-europene.

MX-30 e-Skyactiv R-EV este un model hibrid plug-in de serie care bazat pe inițialul MX-30. Această nouă versiune aduce noi opțiuni de utilizare a mașinii. MX-30 e-Skyactiv R-EV are o autonomie electrică declarată de 85 km, precum și capacitatea de a folosi motorul rotativ pe post de generator pentru condusul pe distanțe lungi. Per ansamblu, întreaga distanță este parcursă grație unui motor electric.

Mazda MX-30 e-Skyactiv R-EV – O nouă șansă pentru motorul rotativ

Mazda a optat pentru utilizarea unui motor rotativ la alimentarea acestui generator, profitând astfel de avantajul unic pe care îl oferă un m rotativ: acela de a produce randamentul necesar cu o unitate de putere mică. Motorul rotativ 8C, dezvoltat recent, este încorporat alături de generator și de un motor de mare putere în compartimentul acestuia. Această „mini centrală electrică”, așa cum o denumește producătorul, împreună cu bateria litiu-ion de 17,8 kWh și cu un rezervor de benzină de 50 de litri, creează un sistem hybrid plug-in, care ar trebui să ofere o autonomie competitivă.

Mașina suportă încărcarea normală la curent alternativ cu 2 sau 3 faze și încărcarea rapidă la curent continuu. MX-30 e-Skyactiv R-EV priză de alimentare de 1.500 W și trei moduri de condus pentru a se potrivi diferitelor situații de mers: Normal, EV și Charge. Puterea pe care sistemul hibrid al acestei mașini este de 170 CP.

Modelul prezentat la Salonul Auto de la Bruxelles face parte din Edition R, o ediție specială care va fi disponibil atunci când  MX-30 e-Skyactiv R-EV va fi pus în vânzare. Caroseria și interiorul sunt finisate în negru. Ediția R include, de asemenea, elemente de design unice, cum ar fi o emblemă în formă de rotor cusută în relief pe covorașele de podea și pe tetierele scaunelor.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Mazda


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide