Mazda brevetează un helipad pentru dronă montat pe mașină

Autor: Mihai Morcovescu 24 dec. 2021 Știri auto

Mazda ne-a obișnuit în ultima vreme să ne ofere surprize în domeniul tehnologiei, iar la acest final de an vine cu încă una. Constructorul nipon a depus un brevet prin care mașinile pe care le produce vor putea fi echipate cu un helipad pentru drone.

Drona va fi „legată” la electronica mașinii

INTRĂ ÎN GALERIA FOTO

Astfel, clienții vor putea să-și folosească dronele pentru tot ceea ce vor să facă cu ele. Fie să-și filmeze mașina din mers, fie să pozeze peisaje fără să le mai fie teamă că le pot pierde.

Drona ar urma să fie lansată de pe un helipad în miniatură, care va fi montat pe lunetă. Drona va putea fi lansată de către șofer în timp ce conduce, în orice moment, folosind o comandă specială amplasată la volan.

După cum se poate vedea din schițele incluse în dosarul de brevet al niponilor, helipadul și drona vor fi conectate la electronica mașinii. Acest lucru va fi posibil prin intermediul unui mecanism. Acesta va include o bobină care va ține drona „legată” la autovehicul și o va încărca în același timp.

Sistemul de infotainment al viitoarelor modele Mazda ar urma să primească un update. Actualizarea va consta într-o aplicație prin care proprietarul mașinii va controla drona.

La începutul lunii noiembrie, oficialii Mazda au depus un alt brevet prin care clasicele butoane fizice de la interior vor fi înlocuite de holograme.

Sursa: TheDrive

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Mazda


Mihai Morcovescu
Mihai Morcovescu
Sunt ziarist cu o experiență de peste 20 de ani în presa sportivă și auto din România, atât în print, cât și în online. Am scris de-a lungul timpului la Agerpres, Sport XXI, Jurnalul Național, Gazeta Sporturilor, ProSport, Autocar, AutoMotorsiSport.ro, Auto.ro, etc. De asemenea, am făcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide