Mazda CX-30 va oferi standard sistem de tracțiune integrală

Autor: Mihai Morcovescu 09 ian. 2022 Știri auto

Japonezii de la Mazda anunță pentru acest început de an o serie de modificări de care va beneficia modelul CX-30. Astfel, SUV-ul compact va oferi standard sistem de tracțiune integrală. Deocamdată, aceste noutăți vor fi disponibile doar pentru clienții din SUA.

Modelul entry-level CX-30 2.5 S echipat cu sistem AWD beneficiază acum și de șine de plafon din aluminiu. De asemenea, mașina capătă o nouă nuanță pentru caroserie denumită Platinum Quartz Metallic. Aceasta este disponibilă și pentru nivelurile de echipare Preferred, Premium și Turbo.

Motor de 2,5 litri de până la 253 CP

Datorită introducerii tracțiunii integrale în echiparea standard, cel mai accesibil CX-30 costă acum de la 22.200 de dolari. Prețul este cu doar 150 de dolari mai mult comparativ cu varianta 2021 cu tracțiune pe puntea față. În schimb, modelul de bază este acum cu 1.250 de dolari mai ieftin spre comparație cu modelul similar de anul trecut.

De asemenea, clienții de peste Ocean vor avea la dispoziție și o nouă versiune CX-30 2.5 S Carbon Edition. Pachetul include nuanța de gri Polymetal pentru caroserie, oglinzi exterioare finisate în negru lucios și jante negre din aluminiu de 18 inch.

La interior, clienții vor beneficia de scaune tapițate cu piele de culoarea roșie și de toate echipamentele de pe versiunea CX-30 2.5 S Preferred. Sunt oferite un volan îmbrăcat în piele, un scaun pentru șofer reglabil electric pe opt direcții și o trapă electrică.

La acestea se adaugă un sistem automat de climatizare bi-zonă, un sistem de infotainment cu ecran tactil de 8,8 inch și un instrumentar de bord digital cu afișaj de 7 inch.

Clienții pot opta pentru o motorizare cu patru cilindri aspirat natural de 2,5 litri. Acesta produce până la 189 CP și 252 Nm de cuplu. Există și o variantă turbo a acestui propulsor de 230 CP și 420 Nm de cuplu. Folosirea unei benzine cu cifră octanică mai mare urcă puterea la 253 CP și 433 Nm.

Versiunea 2022 a Mazdei CX-30 2022 va fi disponibilă începând cu luna februarie.

Sursa: Carscoops

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Mazda


Mihai Morcovescu
Mihai Morcovescu
Sunt ziarist cu o experiență de peste 20 de ani în presa sportivă și auto din România, atât în print, cât și în online. Am scris de-a lungul timpului la Agerpres, Sport XXI, Jurnalul Național, Gazeta Sporturilor, ProSport, Autocar, AutoMotorsiSport.ro, Auto.ro, etc. De asemenea, am făcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide