Mazda CX60 a primit punctaj maxim la testele Euro NCAP

Autor: Ionuț Vîlciu 12 oct. 2022 Știri auto

Mazda CX60 a primit calificativul maxim la testele de siguranță Euro NCAP. SUV-ul japonez punctează bine la toate capitolele.

Noua Mazda CX-60 a primit din partea Euro NCAP cotația maximă de cinci stele în cadrul celor mai recente teste. În ceea ce privește siguranța pentru pasageri copii și adulți, modelul a obținut 91%, respectiv 88%. Totodată, a fost punctat un scor impresionant de 89% la categoria Vulnerable Road Users.

Noul SUV a obținut scoruri maxime la testele de impact considerând protecția copiilor cu vârsta de 6 și 10 ani, atât în categoria de impact frontal, cât şi în cea de impact lateral. Testele efectuate privind instalarea corectă a scaunelor pentru copii – CRS Installation Check – au fost notate, de asemenea, cu note maxime, rezultând un scor combinat excelent de 91%.

Mazda CX60 se numără printre cele mai sigure mașini

Au fost obținute rezultate foarte bune la testele de impact lateral și un nivel bun de protecție în testul de impact cu un obstacol dur. Totodată, a fost notat un scor important de 88% pentru protecția pasagerilor adulți. În ceea ce privește impactul lateral cu un obstacol și impactul lateral cu un stâlp, nivelul de protecție al tuturor zonelor importante ale corpului a fost bun, ceea ce a determinat un punctaj maxim la această categorie.

Noua Mazda CX-60 a înregistrat un punctaj de 89% pentru protecția pietonilor. Performanța sistemului autonom de frânare de urgență a contribuit la acest rezultat. De altfel, este unul dintre cele mai bune considerând vehiculele evaluate de la ultimele teste Euro NCAP.

CX60 este modelul cu care Mazda țintește segmentul premium. SUV-ul este construit pe o nouă platformă cu motor amplasat longitudinal. Lista de prețuri începe cu nivelul de echipare Prime-line care are un preț de 52.390 de euro. Cea mai scumpă Mazda CX-60 este cea în nivelul de echipare Takumi. Prețul ei este 57.690 de euro.

Sursa: Mazda

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Mazda


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide