Noua Mazda CX-60 PHEV este gata de lansare. Când va avea premiera

Autor: ProMotor 08 feb. 2022 Știri auto

Producătorul japonez de automobile Mazda va prezenta în premieră pe 8 martie 2022 noua Mazda CX-60 PHEV cu peste 300 CP, primul model PHEV al companiei.

Noua Mazda CX-60 PHEV este primul dintre cele două modele noi din gama de SUV-uri mari ale companiei, care vor fi lansate în Europa în următorii doi ani.

Mazda CX-60 PHEV va avea 300 CP

Mazda CX-60 PHEV va inaugura seria europeană a modelelor hibride plug-in cu un tren de rulare care combină un motor pe benzină de 2,5l, cu patru cilindri în linie, cu un motor electric care crește performanța, rezultând o putere de peste 300 CP.

Pentru primul sistem de propulsie PHEV, Mazda va oferi o accelerare lină și puternică, asigurându-i șoferului mai multă încredere și plăcerea de a conduce în cea mai largă gamă posibilă de scenarii de condus.

„CX-60 PHEV demonstrează angajamentul Mazda față de o abordare cu soluții multiple, a mobilității sustenabile și principiul soluției potrivite la momentul potrivit. Lui CX-60 i se va alătura în viitor modelul CX-80, care va avea trei rânduri de locuri”, spun oficialii Mazda.

INTRĂ ÎN GALERIA FOTO

CX-60 și-a făcut apariția pe o șosea din Japonia la finalul anului trecut.

Două exemplare ale viitorului CX-60 au fost surprinse în toată splendoarea lor pe o șosea din Prefectura Ehime (sud-vestul Japoniei) în timpul filmărilor la un spot publicitar.

Prevăzut să debuteze pe piața europeană  în cursul anului viitor, SUV-ul niponilor este vizibil mai mare decât modelul CX-5 (vezi galeria foto), însă nu afișează un limbaj de design foarte diferit de fratele său mai mic. Din imaginile publicate în mediul online de cei de la CSK Review Channel se pot observa farurile care sunt conectate la imensa grilă frontală întocmai ca la CX-5, grila în formă de scut specifică modelelor Mazda este de această fată mai pătrățoasă.

De asemenea, se disting decupajele verticale de mari dimensiuni în bara de protecție care amintesc de modelele BMW „Luxury Line”. Filmulețul nu ne înfățișează și partea posterioară a SUV-ului, dar este de așteptat ca nici aceasta să nu se abată prea mult de la liniile de design de pe celelalte modele din gama Mazda.

Sursa: Mazda

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Mazda



Comentarii
Inchide