Mazda își extinde gama de SUV-uri începând din 2022

Autor: Marius Vișan 07 oct. 2021 Știri auto
Mazda își extinde gama de SUV-uri începând din 2022

Mazda a anunțat astăzi că intenționează să-și extindă gama de SUV-uri începând cu 2022.

Noile modele vor include Mazda CX-50 care va fi produs la fabrică din SUA. Lista continuă cu Mazda CX-60 , Mazda CX-70, Mazda CX-80 și Mazda CX-90, toate urmând a fi introduse în următorii doi ani între 2022 și 2023.

”Ne propunem să oferim clienților o gamă variată de SUV-uri capabile să ofere atât plăcerea de a conduce, dar să respecte și cele mai recente norme privind protecția mediului”, se arată în comunicatul de presă al companiei.

Mazda va lansa cinci noi modele SUV. Două dintre ele sunt destinate Europei

Mazda CX-50 este un SUV crossover care va fi adăugat ca un nou model destinat pieței din SUA, unde performanțele off-road sunt la mare căutare. Producția CX-50 va începe în ianuarie 2022.

CX-50  face parte din categoria ”Small Product”. Restul SUV-urilor care au fost anunțate aparțin grupului ”Large Products”, ceea ce înseamnă că se vor baza pe noua platformă Mazda.

CX-60 și CX-80 au fost proiectate pentru drumurile din Europa și Japonia. CX-70 și CX-90 sunt destinate Americii de Nord și altor piețe unde sunt preferate modelele mai mari. CX-90 ar putea fi un înlocuitor direct pentru CX-9, care a fost introdus pe piață în 2015.

Modelele din grupul ”Large Product” vor oferi o varietate de motoare electrificate pentru a răspunde la cerințele privind emisiile ale fiecărei țări în parte. Pe piața europeană, unde electrificarea este deja în plină desfășurare, au prioritate modelele hibride plug-in.

Urmărește Promotor.ro pe Google News
Tags:

Sursa foto: Mazda


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult

Comentarii
Inchide