Mazda lansează în Europa SUV-ul CX-80, noua sa navă amiral cu 7 locuri – GALERIE FOTO

Autor: Ionuț Vîlciu 18 apr. 2024 Știri auto

Mazda lansează un nou SUV pentru piața europeană. CX-80 devine nava amiral a japonezilor, oferind până la 7 locuri.

Moua Mazda CX-80, cu trei rânduri de scaune, își face debutul european, devenind astfel noua navă amiral a producătorului japonez, pentru piața europeană.

După lansarea SUV-ului CX-60, noua Mazda CX-80 este al doilea model pentru piața din Europa din grupul „Large Product” al companiei. Este cea mai spațioasă mașină din gama europeană Mazda și va deveni vârful de gamă din oferta europeană a japonezilor.

Cu o lungime de aproape cinci metri și o distanță între axe de peste trei metri, noua Mazda CX-80 este mai lungă, mai înaltă și are un ampatament semnificativ mai mare decât CX-60. Pentru a fi mai preciși, CX-80 este cu 25 mai lung decât CX-60.

Împreună cu scaunele de pe al treilea rând, rabatabile în două poziții, CX-80 va fi disponibil cu trei configurații ale celui de-al doilea rând, inclusiv posibilitatea de a alege între două scaune individuale (captain seats) combinate fie cu o consolă centrală, fie cu un culoar spre al treilea rând.

Mazda CX-80 va rivaliza cu mașini precum BMW X5 sau Volvo XC90

Noua Mazda CX-80 este disponibilă la lansare cu două motorizări: un PHEV care combină un motor pe benzină de 2,5 litri, cu patru cilindri și un motor electric, dar și o motorizare diesel e-Skyactiv D de 3,3 litri, cu șase cilindri în linie, dotată cu un sistem mild-hybrid.

Sistemul e-Skyactiv PHEV are o putere totală de 327 CP și un cuplu de 500 Nm. Accelerează de la 0 la 100 km/h în 6,8 secunde, are o viteză maximă de 195 km/h și oferă 60 km de rulare exclusiv electrică.

Motorul e-Skyactiv D generează 254 CP, accelerând de la 0-100 km/h în 8,4 secunde și ajungând la o viteză maximă de 219 km/h. De asemenea, din testele noastre putem spune că este un motor economic și reprezintă o motorizare cu care Mazda vrea să țintească mai aproape de segmentul premium.

Ambele motorizări sunt cuplate la o transmisie automată cu opt trepte și, indiferent de echipare sau motorizare, tracțiunea integrală este standard pe CX-80.

Precomenzile pentru noua Mazda CX-80 vor începe în luna mai a acestui an, iar mașina va fi pusă în vânzare începând din toamna acestui an. Prețul noii Mazda CX-80 începe în România de la 55.990 de euro cu TVA inclus, pentru versiunea PHEV, și de la 56.990 euro cu TVA inclus, pentru versiunea diesel.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Mazda


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide