Mazda MX-5 aniversează 35 de ani și primește un impuls tehnologic

Autor: Ionuț Vîlciu 08 feb. 2024 Știri auto

Mazda MX-5 împlinește 35 de ani, iar producătorul nipon a pregătit o serie de actualizări pentru roadesterul care a schimbat fața industriei.

În data de 9 februarie 1989, Mazda prezenta la Salonul Auto de la Chicago un model ce avea să bucure mulți entuziaști în deceniile ce vor urma. Acum, la 35 de ani de la debutul oficial, modelul japonez continuă să fie comercializat, fiind cel mai popular roadster din istorie. Peste 1,2 milioane de Mazda MX-5 au fost fabricate de-a lungul a patru generații.

În urmă cu mai bine de 30 de ani, lansarea Mazdei MX-5 aduce la viață un segment ce părea că nu mai avea sorți de izbândă. Micul model japonez a fost inspirat de clasicele roadstere britanice, precum Lotus Elan, adoptând filosofia unei decapotabile ușoare, cu motor amplasat în față, cutie manuală și tracțiune spate.

A fost rețeta succesului pentru japonezi, una care a rămas în picioare pentru 35 de ani. Acum, Mazda anunță o actualizare pentru cea de-a patra generație a roadesterului, un update ce aduce câteva modificări importante.

Ce actualizări primește Mazda MX-5 pentru 2024?

Odată cu cea de-a 35-a aniversare, Mazda MX-5 a primit îmbunătățiri la nivelul farurilor LED și stopurilor, un nou sistem de infotainment pentru o conectivitate sporită și promite o experiență de condus mai bună. Noul „Track Mode” a fost creat pentru a oferi șoferului o experiență de condus mai bună și funcționează în combinație cu sistemul de control cinematic al poziției (KPC) cu ajutorul unui software, care asigură o stabilitate suplimentară a mașinii în viraje.

Un diferențial asimetric cu alunecare limitată este acum standard pentru varianta Mazda MX-5 2024 cu motorul Skyactiv-G de 2.0 litri și 184 CP. Gama de motoare include, de asemenea, o unitate Skyactiv-G de 1,5 litri și 132 CP.

Mazda MX-5 2024 este disponibilă ca roadster cu un soft top clasic sau RF, cu un acoperiș metalic rabatabil. Totodată, modelul este disponibil în edițiile limitate Kazari și Homura, cu nuanțe speciale pentru plafon și interior.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Mazda


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide