Noua Mazda MX-5 Miata vine în 2026 și va fi electrificată

Autor: Adrian Somai 24 iul. 2023 Știri auto

Mazda și-a prezentat în toamna anului trecut noua strategie pe termen mediu, constructorul japonez anunțând, printre altele, că își propune ca mașinile cu zero emisii să reprezinte 40% din vânzările sale globale până în anul 2030. Mazda este pe cale să și investească o sumă considerabilă în această direcție a electrificării, pentru a își duce la bună îndeplinire acest obiectiv.

Acum, Mazda a confirmat că MX-5 Miata va primi o nouă generație, aceasta urmând să fie lansată în 2026. Surpriza este însă că această nouă generație la care producătorul japonez lucrează în prezent va fi electrificată. Totuși, oficialii Mazda nu au spus și ce fel de nivel de electrificare va adopta această nouă generație de modele MX-5 Miata, ceea ce înseamnă că nu știm încă dacă vom avea de-a face cu o propulsie hibridă, plug-in hybrid sau complet electrică.

Informația cum că noua generație MX-5 Miata va urma să fie electrificată nu este neapărat nouă, zvonuri în acest sens apărând încă din urmă cu trei sau chiar patru ani. Acum avem însă și o confirmare oficială în acest sens. Potrivit publicației Electrek, deși încă nu se știe la ce fel de nivel de electrificare se gândesc cei de la Mazda, cel mai probabil ar fi să vedem o propulsie hibridă sau una de tip plug-in hybrid, și nu una electrică 100%.

MX-5 Miata trebuie să rămână o mașină la fel de ușoară

În ciuda faptului că cei de la Mazda își doresc electrificarea cât mai rapidă a gamei de modele, constructorul nipon va face orice va fi nevoie pentru a păstra MX-5 Miata o mașină la fel de ușoară ca și până acum. Deși poate părea simplu la prima vedere, acest lucru se va dovedi o provocare pentru inginerii Mazda, ținând cont de greutatea bateriilor mașinilor electrice.

Alături de această confirmare, conducerea Mazda a mai precizat că în viitor va colabora cu Rohm Semiconductor pentru dezvoltarea motoarelor electrice, respectiv cu Envision AESC în ceea ce privește bateriile.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Adrian Somai
Adrian Somai
Am studiat cursurile Facultății de “Finanțe, Asigurări, Bănci și Burse de Valori” din cadrul Academiei de Studii Economice București. Lucrez în presă de mai bine de cinci ani, colaborând de-a lungul vremii cu diverse publicații precum Ziarul de Sport, Cars.ro sau Manager.ro. Mi-a plăcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide