Mazda pregătește un coupe cu două uși derivat din Mazda 3

Autor: Mihai Morcovescu 15 ian. 2022 Știri auto

Producătorul japonez de automobile Mazda pregătește o versiune sportivă coupe cu două uși a hatchback-ului Mazda 3. Niponii au depus deja un brevet la Oficiul de Brevete și Mărci al Statelor Unite ale Americii și la Oficiul European de Brevete care confirmă faptul că au în plan construirea unui Mazda 3 coupe.

Mazda 3 nu a fost niciodată comercializată în variantă coupe, deși rivali direcți precum Honda Civic oferă acest tip de caroserie cu două uși.

Viitorul coupe cu două uși ar putea fi succesorul lui RX-7

Depuse în vara anului trecut, documentele pentru înregistrarea cererii de brevet au fost dezvăluite la început de 2022. Asta înseamnă că oficialii Mazda doresc să accelereze procesul de înregistrare a designului viitorului lor coupe.

În schițele depuse la oficiul de brevete din Europa se poate observa clar silueta unui Mazda 3 hatchback. Detaliile ce însoțesc desenul descriu o caroserie de tip coupe cu două uși. De asemenea, sunt menționate și alte detalii precum elementele de șasiu și cele de susținere ale plafonului.

Brevetul depus în SUA ne înfățișează un coupe cu două uși fără rame la geamuri. Totodată, ne este prezentat sistemul complex de deschidere al geamului din interiorul portierei.

În mod curios, brevetul explică faptul că geamul s-ar putea să nu fie realizat doar din sticlă. Acesta ar urma să fie realizat și dintr-un plastic armat. Prin acest artificiu s-ar reduce greutatea viitorului coupe sportiv. Mașina ar fi mai ușoară decât actuala decapotabilă MX-5.

Acesta este cel de-al doilea brevet Mazda dezvăluit într-un interval de doar 24 de ore. Este de notorietate faptul că japonezii lucrează la un succesor al lui RX-7. Acesta ar urma să primească un sistem de propulsie hibrid bazat pe o versiune nouă a motorului rotativ Wankel cu trei rotoare.

Dacă punem cap la cap informațiile din cele două brevete am putea trage concluzia că urmașul lui RX-7 va fi tocmai viitoarea versiune coupe cu două uși a actualului Mazda 3.

Sursa: CarBuzz

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Mazda


Mihai Morcovescu
Mihai Morcovescu
Sunt ziarist cu o experiență de peste 20 de ani în presa sportivă și auto din România, atât în print, cât și în online. Am scris de-a lungul timpului la Agerpres, Sport XXI, Jurnalul Național, Gazeta Sporturilor, ProSport, Autocar, AutoMotorsiSport.ro, Auto.ro, etc. De asemenea, am făcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide