Mazda prezintă noua ediție specială Mazda6 20th Anniversary

Autor: Adrian Somai 09 dec. 2022 Știri auto

Prezentat în 2002 drept un înlocuitor al lui 626, Mazda6 sărbătorește în acest sfârșit de an două decenii de existență. Pentru a aniversa așa cum se cuvine acest moment important, oficialii Mazda au anunțat o ediție specială dedicată acestui model.

Este vorba despre Mazda6 20th Anniversary, un model ce este anunțat atât în variantă sedan, cât și într-o versiune break, potrivit Motor1. Pentru moment, producătorul nipon anunță că modelul ediție specială va fi disponibil doar în Japonia și Australia, însă rămâne de văzut dacă o altă decizie va fi luată în acest sens în perioada următoare.

Cei care își doresc noul Mazda6 20th Anniversary trebuie să știe că pot opta pentru culorile exterioare Red Artisan și White Rodium. Modelul este echipat cu un set de jante cu dimensiuni de 19 inci, finisate într-o nuanță de culoare argintie, culoare pe care o mai putem observa și la nivelul grilei frontale.

Disponibil doar în Japonia și Australia pentru moment

Evident, fiind vorba despre un model ediție specială, nu lipsesc nici elementele decorative specifice. De această dată avem niște embleme speciale 20th Anniversary, amplasate pe aripile lui Mazda6. Aceleași embleme apar și la nivelul habitaclului, pe tetierele scaunelor.

Dacă tot veni vorba despre interior, mai trebuie să spunem că producătorul nipon a optat pentru o tapițerie din piele Nappa de cea mai bună calitate pentru acest model aniversar. Modelele destinate pieței nipone vor fi echipate din standard cu o trapă electrică.

Pentru moment, știm doar că modelele ediție specială Mazda6 20th Anniversary vor fi lansate pe cele două piețe pe care le-am menționat și în rândurile anterioare, Japonia și Australia, în prima parte a anului ce aproape bate la ușă. Rămâne de văzut dacă oficialii Mazda vor decide în cele din urmă să aducă acest model aniversar și pe piața auto a Bătrânului Continent.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Mazda


Adrian Somai
Adrian Somai
Am studiat cursurile Facultății de “Finanțe, Asigurări, Bănci și Burse de Valori” din cadrul Academiei de Studii Economice București. Lucrez în presă de mai bine de cinci ani, colaborând de-a lungul vremii cu diverse publicații precum Ziarul de Sport, Cars.ro sau Manager.ro. Mi-a plăcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide