Mazda și-a propus ca până în 2035 fabricile sale să aibă amprentă neutră de carbon

Autor: Mihai Morcovescu 02 iun. 2022 Știri auto
Mazda și-a propus ca până în 2035 fabricile sale să aibă amprentă neutră de carbon

Producătorul japonez de automobile Mazda a anunțat că dorește ca până în 2035 toate fabricile sale să aibă o amprentă neutră de carbon. Recent, oficialii niponi își făcuseră cunoscută intenția ca până în 2050 să devină o companie 100% neutră din punctul de vedere al emisiilor de CO2.

Mazda a inițiat trei piloni pentru a atinge neutralitatea la carbon

Niponii doresc să poată atinge neutralitatea la carbon în uzinele sale la nivel global. Pentru asta, cei de la Mazda au inițiat trei piloni. Primul pilon se referă la reducerea consumului de energie. Al doilea vorbește despre trecerea la surse de energie regenerabile. În sfârșit, al treilea pilon constă în introducerea de combustibili neutri la carbon pentru transporturile interne.

Primul pilon se concentrează pe eforturile de conservare a energiei în timpul proceselor de fabricație a mașinilor. Acestea includ reducerea energiei termice prin dezvoltarea vopselelor de întărire la temperatură joasă. De asemenea, va fi îmbunătățită eficiența conversiei energiei prin optimizarea tehnologiei de procesare.

Mazda ia în considerare diverse forme de decarbonizare, precum generarea de energie cu emisii scăzute/emisii zero de CO2 în fabricile sale. În plus, va achiziționa energie electrică de la furnizorii de energie regenerabilă.

Mazda va introduce combustibili cu amprentă neutră de carbon pentru transporturile interne. În acest sens, va colabora cu autoritățile nipone pentru utilizarea practică a biocombustibililor. Va valorifica aceste inițiative și le va folosi ca bază pentru ca fiecare dintre fabricile din afara țării să devină neutre la carbon.

Pentru a susține planul general de reducere a emisiilor de carbon la nivelul companiei, Mazda va continua și dezvoltarea mașinilor electrice.

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Mihai Morcovescu
Mihai Morcovescu
Sunt ziarist cu o experiență de peste 20 de ani în presa sportivă și auto din România, atât în print, cât și în online. Am scris de-a lungul timpului la Agerpres, Sport XXI, Jurnalul Național, Gazeta Sporturilor, ProSport, Autocar, AutoMotorsiSport.ro, Auto.ro, etc. De asemenea, am făcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide