Mazda6 primește o serie de actualizări cu ocazia sărbătoririi a 20 de ani. Cât costă ediția specială în România

Autor: Ionuț Vîlciu 01 feb. 2023 Știri auto

Mazda aduce câteva actualizări pentru cel mai mare sedan in oferta sa. Mazda6 20th Anniversary sărbătorește 20 de ani de producție.

Producătorul japonez a lansat o ediție specială pentru Mazda6, numită 20th Anniversary. Aceasta a fost creată cu ocazia sărbătoririi celei de-a 20-a aniversări a primei generații a sedanului.

Noua versiune oferă o experiență de condus îmbunătățită, datorită noilor funcții de asistență și de confort integrate. La toate acestea se adaugă două ediții speciale: „Mazda6 20th Anniversary Edition” și  ediția „Homura” actualizată. De asemenea, gama de versiuni este înnoită.

Cu ocazia acestei aniversări, compania prezintă noua ediție Mazda6 20 de ani pentru a-și exprima aprecierea și mulțumirea față de clienții săi fideli. Prima sa apariție a fost pe piața japoneză, în luna mai a anului 2002, acolo unde purta numele de Mazda Atenza.

Modelul actualizat Homura reprezintă evoluția acestei versiuni populare, lansată la sfârșitul anului 2020. Comparativ cu atributele versiunii anterioare Homura, modelul actualizat primește elementelor de design negre în față și în spate, ornamente pentru partea inferioară a barei de protecție față și traverse longitudinale pe plafon, toate finisate cu negru.

Mazda6 primește o reîmprospătare

Ediția specială creată cu ocazia aniversării a 20 de ani de la lansarea primei generații Mazda6 în mai 2002 aduce câteva diferențe. Spre exemplu, oua culoare a caroseriei, Roșu Artisan Premium, a patra produsă cu tehnologia de vopsire proprie Mazda Takuminuri, este disponibilă pentru prima dată, exclusiv cu ocazia Mazda6 20 de ani. Printre dotările disponibile standard pentru ediția Mazda6 20 de ani se numără insigne speciale pentru exterior, o grilă față specifică și jante din aliaj de 19 inch. La interior, mașina a primit tetiere inscripționate cu textul 20th Anniversary, ornamente interioare speciale și tapițerie din piele maro.

Exteriorul noii Homura are jante din aliaj de 19 inch și capace de oglinzi negre, asemănător primului model, dar integrează și detalii noi, ce conferă un accent sportiv: elemente de design negre față-spate specifice, decorațiuni inferioare ale barei de protecție față și traverse longitudinale pe plafon.

Noua ediție Mazda6 2023 poate fi comandată și în România. Prețul începe de la 31.390 euro pentru versiunea Skyactiv G 145 Centre-Line. Ediția specială Mazda6 20 de ani este disponibilă într-un număr limitat de unități, iar prețul începe de la 39.990 euro. Primele vehicule vor ajunge în România în primul trimestru al anului 2023.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Mazda


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide