Mazzanti Evantra, prezentat în varianta de serie la Top Marques Monaco

Autor: Iulian Dnistran 26 apr. 2013 Știri auto

Grupul micilor producători de supermaşini, precum Vencer Sarthe, Icona Vulcano şi VDS GT 001, tocmai a primit printre rândurile sale un nou nume – Mazzanti Evantra V8.

În decembrie 2012, italienii de la Mazzanti au anunţat lansarea unui nou supercar, însă, sincer să fim, am crezut că o să rămână doar la stadiul de prototip desenat pe calculator, fiindcă aşa se întâmplă uneori cu micile firme care încearcă să ia industria auto prin surprindere.

Dar iată că s-au ţinut de cuvânt şi au prezentat primul exemplar de serie la evenimentul Top Marques Monaco. Maşina are parte de un şasiu din oţel, pe care poate fi montată o caroserie fabricată din fibră de carbon sau din aluminiu. Dacă un client optează pentru varianta din aluminiu, Mazzanti oferă posibilitatea creării unei caroserii individualizate, după gusturile celui care plăteşte.

Exteriorul supercarului italian a fost desenat de către fondatorul companiei, Luca Mazzanti, şi de Zsolt Tarnok. Sub capotă stă un V8 din aluminiu de 7,0 litri care dezvoltă 701 CP şi un cuplu maxim de 848 Nm, valori care se traduc într-un sprint de la zero până la 100 km/h în 3,2 secunde.

Mazzanti plănuieşte să construiască doar cinci modele Evantra V8 pe an.

Video:

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide