McLaren P1, testat pe circuit. VIDEO

Autor: Iulian Dnistran 25 ian. 2013 Știri auto

McLaren P1 a fost prezentat sub formă de concept la Salonul Auto Paris 2012, însă oficialii companiei britanice au spus că forma maşinii va rămâne aproape neschimbată când va ajunge în producţia de serie.

Nu ar fi prima dată când companiile auto spun asta, însă iată că britanicii s-au ţinut de cuvânt. Ei au publicat un clip video în care prezintă testele de circuit la care este supus un McLaren „XP” P1, iar forma caroseriei este neschimbată faţă de cea a conceptului.

Nici acum englezii nu au dat detalii tehnice despre varianta de serie a maşinii, dar au spus că au în întreaga lume o flotă de exemplare XP P1 cu echipe de ingineri şi piloţi de teste care lucrează îndeaproape cu furnizorii de anvelope, frâne şi lubrifianţi pentru a obţine cele mai bune rezultate.

A, da, maşina din clipul video scuipă câteva flăcări albastre…

Iniţialele „XP” înseamnă „experimental” şi au fost folosite de către cei de la McLaren încă de la predecesorul lui P1, legendarul F1, pentru a denumi maşinile care precedă variantele de serie. De altfel, Gordon Murray, designerul lui McLaren F1, conduce şi astăzi exemplarul F1 XP3.

McLaren P1 va ajunge în varianta de serie la sfârşitul lui 2013 şi va concura cu noul Porsche 918 şi cu succesorul lui Ferrari Enzo.

Video McLaren P1 la teste:

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide