McLaren prezintă noul GTS. Supercar-ul folosește un motor V8 twin-turbo cu 635 CP – GALERIE FOTO

Autor: Ionuț Vîlciu 19 dec. 2023 Știri auto

McLaren a prezentat noul GTS, model ce înlocuiește în gama producătorului britanic modelul GT. Mașina a primit câteva upgrade-uri, comparativ cu predecesorul său.

McLaren GT a fost lansat în 2019, fiind promovat de companie drept un supercar mai practic. Pentru 2024, McLaren anunță noul GTS, o actualizare substanțială a grand tourer-ului lansat în urmă cu 4 ani.

Ne vom lega mai întâi de aspectele practice. Pentru început, McLaren spune că sistemul ce ridică puntea față este de două ori mai rapid în acționare acum. Astfel, va dura mai puțin ridicarea mașinii pentru a putea trece peste obstacole mai înalte.

McLaren GTS pune la dispoziție Obțineți 420 de litri de spațiu de încărcare prin deschiderea hayonului din sticlă acționat electric, cu funcție de soft close. Alți 150 de litri de spațiu de depozitare sunt disponibili în portbagajul din față. Cu o capacitate totală a bagajelor de 570 de litri, McLaren susține că GTS este cea mai practică supermașină pe care o poți cumpăra în prezent.

McLaren GTS este mai puternic decât predecesorul său

Chiar dacă McLaren promovează acest model ca fiind unul practic, acest lucru nu înseamnă cu nu are performanțe notabile. Chiar opusul, mașina folosește un motor V8 de 4,0 litri, supraalimentat cu două turbine, ce produce 635 CP, o creștere de 15 CP comparativ cu vechiul GT.

Mașina cântărește doar 1.520 kg, cu 10 kg mai puțin decât predecesorul său, astfel că poate accelera de la 0 la 100 km/h 3,2 secunde și poate atinge o viteză maximă de 326 km/h. Parte din „dietă” fac parte și noile prezoane din titaniu, ce pot fi comandate opțional. Ele vin în standard dacă se optează pentru noile jante mai ușoare, pe care McLaren le numește „Turbine”.

Cu toate că este un grand tourer, McLaren GTS este o mașină cu performanțe demne de o mașină sport, ce îmbină practicalitatea cu caracterul unei adevărat supercar. McLaren acceptă deja comenzi, dar prețurile pentru noul său model nu au fost menționate.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: McLaren


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide