Aston Martin prezintă noul DB12 Volante. Noua decapotabilă are un motor V8 cu 680 CP – VIDEO

Autor: Ionuț Vîlciu 15 aug. 2023 Știri auto

Aston Martin DB12 a fost dezvăluit oficial. Decapotabila derivată din DB12 păstrează același motor V8 cu 680 CP și viteza maximă de 325 km/h.

După introducerea coupe-ului DB12, Aston Martin a dezvăluit acum varianta decapotabilă, propulsată de același motor V8 derivat de la Mercedes-AMG. Varianta cabrio a lui DB12 sosește la trei luni după lansarea fratelui său coupe, pierzând opțiunea V12 a lui DB11 Volante, câștigând în același timp o față reproiectată și un interior revizuit cu tehnologie nouă.

La fel ca noul DB12 coupe, varianta decapotabilă se bucură de un design asemănător cu cel al predecesorului său, doar că designerii au avut grijă să rafineze liniile și muchiile caroseriei pentru un aspect mai elegant. De asemenea, grila frontală a crescut în dimensiuni, dar, cea mai mare diferență între coupe și varianta Volante este, bineînțeles, plafonul retractabil.

Potrivit spuselor celor de la Aston Martin, acesta se poate capota sau decapota în 14 secunde, până la viteze de maximum 50 km/h. Aston Martin spune că acoperișul a fost „îmbunătățit acustic”, având 8 straturi de izolație, ceea ce ar trebui să asigure un nivel bun de izolare fonică.

Aston Martin DB12 Volante este aproape la fel de rapid precum coupe-ul

La fel ca omologul său cu acoperiș fix, DB12 Volante este echipat exclusiv cu un motor V8 twin-turbo de 4,0 litri provenit de la Mercedes-AMG, care produce 680 CP și 800 Nm de cuplu. Această putere este transmisă către puntea spate printr-o cutie de viteze automată ZF cu 8 trepte, asistată de un diferențial electronic.

Noul DB12 Volante poate accelera de la 0-100 km/h în 3,7 secunde, fiind cu doar 0,1 secunde mai lent decât DB12 coupe. În plus, decapotabila egalează viteza maximă de 325 km/h atinsă de omologul său cu plafon fix.

Aston Martin DB12 Volante își va face debutul public în data de 18 august, la The Quail, ca parte a Săptămânii Auto Monterey din California. Modelul decapotabil va intra în producție în al treilea trimestru al anului 2023, în timp ce primele livrări vor urma în trimestrul al patrulea.

VIDEO

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Aston Martin


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide