Toți mecanicii fug de Dacia Logan. Ce piesă se schimbă atât de greu, încât mâna de lucru ajunge să fie la fel de scumpă ca la un BMW ori Audi

Autor: ProMotor 04 mart. 2020 Știri auto

Mecanicii au ajuns să fugă de Dacia Logan. O piesă este atât de dificil de schimbat încât operațiunea ajunge să fie la fel de scumpă ca la un BMW, Mercedes sau Audi. Și asta pentru că manopera ridică enorm costul final.

GALERIE FOTO

Specialiștii unui service din București au vrut să bată recordul la schimbat ambreiajul pe o Dacia Logan. Cei de la service avuseseră recent încă două experiențe similare. De fiecare dată au avut nevoie de o zi întreagă. Acum vor să încerce să o facă în trei ore.

“Am o veste proastă pentru tine. Avem iar un Logan care are nevoie de un ambreiaj nou!” A fost vestea care l-a speriat pe mecanic.

Operațiunea s-a desfășurat contra timp. Mecanicul a ridicat capota și s-a pus pe demontat. Apoi a urcat mașina pe elevator și și-a continuat demontarea și scoaterea uleiului. Și așa a trecut mai bine de o oră.

“Cum a ajuns până aici?”, a întrebat mirat mecanicul atunci când a reușit să ajungă la ambreiajul distrus, semn că șoferul a avut o manieră de exploatare a vehiculului extrem de agresivă.

Un ambreiaj nou a luat locul celui vechi și operațiunea s-a reluat în sens invers, tot contra timp.

După trei ore și 15 de minute, s-a auzit sunetul produs de închiderea capotei. Operațiunea anterioară durase nu mai puțin de nouă ore.

Cât costă să schimbi ambreiajul la Dacia Logan?

Un kit de ambreiaj pentru o Dacia Logan 1.4 MPi se poate cumpăra de pe site-urile de profil cu un preț între 240 și 700 de lei. Dar manopera pentru peste trei ore de lucru îi poate scoate proprietarului mașinii sume consistente din buzunar.

Un service auto cere în jur de 300 de lei pentru ora de manoperă în cazul schimbării ambreiajului. Astfel, dacă mecanicul se mișcă foarte rapid, trei ore de lucru ajung la nu mai puțin de 900 de lei.

VIDEO:

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide