Medic prins băut la volan, cere anularea sancțiunii. Alcoolemia ar fi fost dată de consumul de fructe

Autor: ProMotor 18 feb. 2021 Știri auto
Medic prins băut la volan, cere anularea sancțiunii. Alcoolemia ar fi fost dată de consumul de fructe

Un medic care a fost surprins de polițiștii conducând cu o alcoolemie de 0,03 grame la mie, a încercat să obțină în justiție anularea amenzii și suspendării permisului auto.

Șoferul a fost oprit de un echipaj de poliție rutieră în Aiud, pe dată de 29 august 2020. Agentul i-a fost pus aparatul etilotest care a arătat o valoare de 0,03 mg alcool în aerul respirat. Asta în condițiile în care i-a spus agentului constatator că nu a consumat băuturi alcoolice.

Polițistul de la rutieră a aplicat o amendă de 1.305 lei și suspendarea permisului auto pe trei luni

„A relatat că a fost cazat la o pensiune din Aiud în seară zilei de 28.08.2020, în contextul în care este membru al Asociației de Vânătoare și Pescuit Sportiv (…) și în dimineață zilei de 29.08.2020 se îndrepta pentru efectuarea activităților specifice. A subliniat că nu a consumat deloc băuturi alcoolice și posibil concentrația de alcool depistată de aparatul etilotest să fi fost determinată de un concurs de împrejurări, respectiv de faptul că în seară zilei de 28.09.2020, a consumat fructe, care posibil prin fermentație să fi determinat rezultatul indicat de etilotest”, se precizează în hotărârea Judecătoriei Aiud.

Alcoolemia detectată de aparat ar fi fost și de la dezinfectantul pe baza de alcool

Șoferul a mai susținut că este medic anestezist și obișnuiește să folosească dezinfectantul pe baza de alcool, pe care l-a și utilizat și înainte să ia contact cu dispozitivul de măsurare a alcoolemiei.

„Există o disproporție vădită între gravitatea sancțiunii și gradul de pericol social în concret al faptei contravenționale, față de concentrația de alcool indicată”, a completat petentul.

Magistratul de la Judecătoria Aiud nu i-a dat dreptate acestuia, scrie ziare.com.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide