Un Mercedes 300 SL roadster, aflat într-o stare jalnică, s-a vândut la un preț uriaș: 800,000 de dolari. GALERIE FOTO

Autor: ProMotor 09 ian. 2020 Știri auto

Un Mercedes 300 SL roadster din 1961 a fost recent descoperit într-un hambar, și vândut pentru 800.000 de dolari. O sumă destul de surprinzătoare, având în vedere aspectul mașinii.

După coupe-ul din 1954 găsit în Florida la începutul anului 2019, acum este vorba despre o versiune roadster din 1961, recent descoperită și vândută de Beverly Hills Car Club.

GALERIE FOTO

 

Această mașină pare să fi petrecut mult timp uitată într-un hambar, unde, din păcate, nu a fost scutită de rugină. Caroseria, precum și diversele componente crome s-au corodat, precum și motorul. În plus, dacă capota pare în stare bună, la interior tapițeria este ruptă. Această mașină afișează 121.713 km pe ceas, și va necesita o restaurare lungă și costisitoare pentru a-și recăpăta strălucirea inițială.

Totuși, starea deplorabilă în care se află nu a împiedicat un colecționar să cumpere acest roadster pentru suma de 800.000 de dolari, sau aproximativ 715.000 de euro. Cu toate acestea, prețul estimat pentru un astfel de model aflat în stare perfectă este în jurul sumei de 1,1 milioane de euro (și între 1,2 și 1,8 milioane de euro pentru un coupe).

Astfel, în ciuda investițiilor pentru restaurare, rămâne și o anumită marjă de profit pentru ca actualul proprietar să nu piardă bani în cazul unei posibile revânzări.

Mașina a fost vândută cu facturile și broșura de întreținere, precum și numeroase documente care permit verificarea istoricului mașinii.

Urmărește Promotor.ro pe Google News
Tags:

Sursa foto: beverlyhillscarclub.com



Comentarii
Inchide