Mercedes-AMG A45 RS 525 Posaidon, pus la încercare pe Autobahn-ul din Germania – VIDEO

Autor: Adrian Somai 09 feb. 2023 Știri auto

Specialiștii de la canalul de YouTube AutoTopNL nu se dezmint și scot la treabă un nou model de excepție pe Autobahn pentru a îi testa limitele. De această dată este vorba despre un Mercedes-Benz AMG Posaidon A45 RS 525, un nume care promite multe încă de la bun început.

În 2020 am făcut cunoștință pentru prima dată cu acest A45 RS 525 modificat de compania germană de tuning Posaidon. Ne-a fost prezentat ca fiind echipat cu un motor turbo cu patru cilindri și cu o capacitate de 2.0 litri, capabil să producă 525 de cai putere și un cuplu maxim de 600 Nm.

Cine nu ar fi tentat să ducă o astfel de mașină pe Autobahn și să îi testeze limitele, să fim serioși?! Mai ales în condițiile în care cei de la Posaidon spun că A45 RS 525 modificat de ei poate sprinta de la 0 la 100 km/h în numai 3.4 secunde. Totodată, nemții promit o viteză maximă de 324 km/h!

Mașină de curse omologată pentru șoselele publice

Lăsând la o parte infuzia de putere pe care au adus-o mașinii, specialiștii în tuning germani au mai adus un upgrade important. Mai exact, vorbim despre un set întreg de îmbunătățiri aduse suspensiei, frânelor și șasiului. Practic, A45 RS 525 a fost transformată într-o mașină de curse omologată pentru condusul pe drumurile publice. Mai ales atunci când ne gansim că scaunele din spate au fost eliminate, în timp ce cele din față au primit hamuri de curse.

În ciuda unei dimineți friguroase, Autobahn-ul nu s-a dovedit a fi chiar atât de liber precum și-ar fi dorit cei de la AutoTopNL. Chiar și așa însă, vitezometrul a ajuns aproape de pragul de 300 km/h, ceea ce nu este deloc rău! Plusul de putere pe care l-au adus cei de la Posaidon s-a simțit din plin, iar Max a fost impresionat, de asemenea, și de puterea de frânare a mașinii!

VIDEO:

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Adrian Somai
Adrian Somai
Am studiat cursurile Facultății de “Finanțe, Asigurări, Bănci și Burse de Valori” din cadrul Academiei de Studii Economice București. Lucrez în presă de mai bine de cinci ani, colaborând de-a lungul vremii cu diverse publicații precum Ziarul de Sport, Cars.ro sau Manager.ro. Mi-a plăcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide