Mercedes-AMG CLE 53 Cabriolet: 449 CP acum în format open top

Autor: Ionuț Vîlciu 07 mai 2024 Știri auto

Mercedes-AMG CLE 53 Cabriolet a fost prezentat oficial. Decapotabila de performanță folosește un motor de 3,0 litri, care dezvoltă 449 CP și până la 600 Nm.

Versiunea decapotabilă a noului CLE poate fi cumpărată acum și în versiune AMG. Decapotabila de performanță se alătură acum modelului SL Roadster, pentru a completa gama Mercedes-AMG de decapotabile de performanță.

Mercedes-Benz CLE Cabrio înlocuiește două modele în gama producătorului german. Este vorba despre Clasa C Cabrio și Clasa E Cabrio. Varianta AMG a noului model decapotabil oferă același tren de rulare precum coupe-ul, adresându-se celor ce caută valențe sportive într-un format open top.

La fel ca versiunea coupe, decapotabila primește pentru exterior un kit de caroserie mult mai agresiv, cu o grilă mai mare, admisii mărite și o bară frontală mai pronunțată. Pe laterale observăm aripile frontale care, spre deosebire de un CLE obișnuit, prezintă o fantă cu rol aerodinamic. De asemenea, regăsim aripi evazate (+58 mm pe față / +75 mm pe spate) și jante cu design specific modelelor AMG, cu dimensiuni cuprinse între 19 și 20 de inch. În partea din spate, mașina a primit o bară mai agresivă ce integrează un difuzor și patru evacuări rotunde.

Mercedes-AMG CLE 53 Cabrio oferă 449 de cai putere

AMG CLE 53 Cabrio folosește același propulsor de 3,0 litri, cu șase cilindri în linie, care produce 449 CP și 560 Nm (600 Nm cu funcția Overboost activată). Dat fiind faptul că este o motorizare mild-hybrid, mașina dispune și de un motor electrice de 23 CP și 205 Nm. Motorul este conectat la o transmisie automată cu 9 rapoarte, iar puterea ajunge la toate cele patru roți grație sistemului de tracțiune integrală 4Matic+. În plus, mașina folosește și un sistem de direcție integrală pentru o mai bună manevrabilitate la viteze mici și pentru o stabilitate sporită la viteze mari.

Mercedes-AMG CLE 53 Cabrio poate accelera de la 0 la 100 în 4,2 secunde, iar viteza maximă este limitată electronic la 250 km/h. Opțional, clienții pot alege pachetul AMG Driver’s Package, care ridică limita la 270 km/h. Șoferul are dispoziție cinci moduri de condus: Slippery, Comfort, Sport, Sport+ și Individual. Acestea alterează răspunsul accelerației, tăria direcției și fermitatea amortizoarelor controlate electronic.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Mercedes-Benz


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide