Mercedes-AMG CLE 53 debutează cu 449 CP dintr-un motor cu 6 cilindri în linie – GALERIE FOTO

Autor: Ionuț Vîlciu 06 dec. 2023 Știri auto

Mercedes-AMG CLE 53 a fost prezentat oficial. Versiunea de performanță a coupe-ului german oferă 449 CP, tracțiune integrală și direcție integrală.

Dezvăluit în vara acestui an, noul Mercedes-Benz CLE înlocuiește două modele în gama producătorului german. Vorbim, bineînțeles, despre Clasa C Coupe și Clasa E Coupe. Acum, a venit rândul diviziei AMG să facă din noul coupe o mașină mai incisivă, care să se preteze mai bine dorințelor celor ce doresc un model cu valențe sport.

La exterior, mașina este ușor de recunoscut grație kit-ului de caroserie mult mai agresiv, cu o grilă mai mare, admisii generoase și o bară frontală mai sculptată. Pe laterale observăm aripile frontale care, spre deosebire de un CLE obișnuit, prezintă o fantă cu rol aerodinamic. De asemenea, regăsim aripi evazate (+58 mm pe față / +75 mm pe spate) și jante cu design specific modelelor AMG, cu dimensiuni cuprinse între 19 și 20 de inch. În partea din spate, mașina a primit o bară mai agresivă ce integrează un difuzor și patru evacuări rotunde.

Mercedes-AMG CLE îmbină performanțele cu luxul specific mărcii germane

Caroseria mai lată adăpostește un tren de rulare mai performant, format dintr-un motor cu 6 cilindri în linie, de 3.0 litri, care produce 449 CP și 560 Nm (600 Nm cu funcția de Overboost activată). Fiind o motorizare mild-hybrid, dispune și de un motor electric de 23 CP și 205 Nm. Motorul este conectat la o transmisie automată cu 9 rapoarte, iar puterea ajunge la toate cele 4 roți grație sistemului de tracțiune integrală. Coupe-ul poate accelera de la 0 la 100 în 4,2 secunde către o viteză maximă limitată electronic la 250 km/h. Opțional, clienții pot alege pachetul AMG Driver’s Package, care ridică limita la 270 km/h.

În plus, CLE 53 folosește și un sistem de direcție integrală, astfel că roțile de pe puntea spate își pot ajusta unghiul până la 2,5 grade. Până la viteze de maximum 100 km/h, roțile spate virează în direcția opusă celor față, iar la viteze de peste 100 km/h, virează în aceeași direcție până la 0,7 grade. Astfel, la viteze mici se reduce raza de bracare, iar la viteze mari crește stabilitatea.

Bineînțeles, mașina a primit amortizoare controlate electronic, iar șoferul are la dispoziție 3 setări: Comfort, Sport and Sport+. Pentru a opri eficient, Mercedes-AMG 53 este echipat cu discuri de 370 mm pe față și de 360 mm pe spate.

Vânzările noului Mercedes-AMG CLE 53 vor începe de anul viitor.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Mercedes-Benz


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide