Mercedes-AMG G63 4×4² este SUV-ul suprem – VIDEO

Autor: Ionuț Vîlciu 29 dec. 2022 Știri auto

Mercedes-AMG G63 4×4² este versiunea supremă a Clasei G. SUV are un motor V8 care produce 585 CP și 850 Nm.

Mercedes-Benz Clasa G a primit o nouă versiune și mai capabilă în off-road. Este a doua oară când este folosită denumirea de 4×4², dar de această dată avem de-a face cu un AMG complet. Originalul G500 4×4² avea un motor V8 standard, dar noua iterație a puternicului off-roader este bazată pe versiunea AMG a Clasei G.

Doug DeMuro prezintă în detaliu dotările celui mai capabil Mercedes G al momentului. În primul rând, mașina este mai înaltă față de versiunea standard cu 11 centimetri, având o gardă la sol de 35 de centimetri. Pe lângă un G standard, care poate trece prin ape adânci de 70 de centimetri, G63 4×4² poate traversa ape adânci de până la 91 de centimetri.

Așa cum spuneam, vechiul model nu a fost oferit sub forma unui AMG. Cel nou are la bază G63 AMG, ceea ce înseamnă că folosește un motor V8 twin-turbo de 4,0 litri. Acesta dezvoltă 585 CP și 850 Nm. Este o creștere de putere substanțială față de vechiul model. Generația precedentă folosea tot un motor V8, dar care dezvolta doar 422 CP și 450 Nm.

Mercedes-AMG G63 4×4² este pregătit să abordeze orice teren

La fel ca predecesorul său, G63 4×4² este dotat cu axe portale. Acest tip de punți conferă mașinii o gardă la sol sporită, un aspect foarte important pentru mersul în teren accidentat. Roțile sunt și ele pe măsură. Jantele de 22 de inch sunt îmbrăcate în anvelope de teren cu crampoane agresive. Dat fiind faptul că roțile sunt mai mari și mai late, Mercedes a trebuit să monteze extensii pe aripile mașinii, astfel încât acestea să acopere roțile mai mari.

Pe lângă modificările de ordin tehnic, mașina a primit și câteva modificări de ordin estetic. În partea frontală a fost montată o bară de protecție din metal. Același lucru a fost făcut și în spate. Extensia de metal montată în partea din spate are rol de siguranță. Pentru că mașina este atât de înaltă, Mercedes a montat această bară pentru a împiedica alte vehicule să intre sub ea în caz de accident. Mașina a primit și un portbagaj suplimentar pe plafon, iar în partea din spate există și o scară care să te ajute să accesezi mai ușor portbagajul.

Deasupra parbrizului este instalat un vizor, care are și lumini auxiliare. Acestea furnizează lumină suplimentară pentru situațiile în care vizibilitatea este scăzută.

Mercedes-AMG G63 4×4² este o serie limitată, care va fi produsă într-un număr mic de exemplare. Prețul este unul pe măsură. Mașina prezentată în acest videoclip costă 349.000 de dolari (328.000 de euro).

VIDEO

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Doug DeMuro YouTube


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide