Mercedes-AMG GT Black Series – Nu există mașină de serie mai rapidă pe Nurburgring

Autor: Elena Luchian 18 nov. 2020 Știri auto

Nu există o mașină de serie mai rapidă pe Nurburgring. Mercedes-AMG GT Black Series tocmai a doborât recordul în “Iadul Verde”.

GALERIE FOTO

La volan s-a aflat pilotul GT3 Maro Engel. De 6 minute, 43,616 secunde a avut nevoie germanul pentru a parcurge cei 20,6 kilometri ai circuitului, respectiv 6 minute și 48,047 secunde pentru versiunea lungă a pistei, de 20,832 kilometri.

“Meteoritul” construit la Affalterbach se poziționează, cu acești timp, în fruntea mașinilor sport certificate pentru drumurile publice cu o configurație standard. Asul din mâneca lui GT Black Series a fost motorul V8 de 4.0 litri. Sub capota sa, propulsorul lansat în septembrie 2014 dezvoltă 730 de cai putere și un cuplu de 800 Nm. De 3,2 secunde are nevoie mașina pentru a accelera e la 0 la 100 km/h. Viteza sa maximă este de 325 km/h.

Mercedes-AMG GT Black Series beneficiază și de prezența modului Race, dar și a unui pachet de elemente aerodinamice active, care optimizează fluxul de aer. Modelul este echipat și cu o suspensie AMG adaptivă. Pilotul în vârstă de 35 de ani a jonglat, pe circuit, cu diverse setări ale controlului tracțiunii.

Mașina cu transmisie automată AMG Speedshift DCT 7G și tracțiune spate a purtat anvelope Michelin Pilot Sport Cup 2 R MO, dotare standard la GT Black Series. Tot standard este și sistemul de frânare AMG de înaltă performanță.

Primele impresii după ce Mercedes-AMG GT Black Series a devenit cea mai rapidă mașină de serie pe Nurburgring

“A fost o experiență impresionantă”, a povestit Maro Engel după ce a doborât recordul pe circuitul de la Nurburgring. Acesta a accelerat până la 270 km/h în sectorul Kesselchen și a depășit 300 km/h pe linia dreaptă Dottinger Hohe. “Este uluitor câtă forță de apăsare poate să genereze Black Series și cu câtă încredere poate fi condus, chiar și dincolo de limite. Jos pălăria în fața celor care au dezvoltat această mașină la Affalterbach.”

VIDEO:

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide