De pe câmp pe circuit. Cum se comportă un tractor pe Nurburgring?

Autor: Elena Luchian 31 aug. 2020 Știri auto

Ce să caute un tractor pe circuitul de la Nurburgring? Să degajeze pista la nevoie, să ridică mașinile de curse avariate. Dar ce se întâmplă când cel aflat la volanul utilajului este pilot profesionist și calcă pedala de accelerație?

GALERIE FOTO

Un tractor a luat startul pe circuitul de la Nurburging. În “Iadul Verde”, tractorul adus acolo de echipa “auto motor und sport” a abordat virajele și diferențele de nivel așa cum o fac mașinile de curse. Doar viteza a fost una diferită.

La volanul mașinăriei s-a aflat pilotul german în vârstă de 49 de ani, Christian Menzel. Acesta a gonit pe asfaltul celebrei piste germane cu cel mai puternic tractor de pe piața germană, un Claas Xerion 5000 VC (Variable Cab).

Tractorul este pus în mișcare de un motor de proveniență Mercedes-Benz, cu șase cilindri în linie, cu o capacitate de 12,8 litri. Unitatea dezvoltă 530 de cai putere și un cuplu de 2.500 Nm. 17,5 tone cântărește “monopostul”.

Viteza sa maximă este de 50 km/h. Pe circuit, acesta a ajuns chiar și la 58 km/h. La vale, evident!

Accelerație de la 0 la 50 km/h: DA

Deși par că au luat în serios experimentul, cei de la auto motor und sport glumesc când vine vorba de accelerația tractorului: “Accelerație de la 0 la 50 km/h: Da”, au scris aceștia.

Modelul poartă anvelope masive all-terrain, care mai mult l-au încurcat pe pilotul care a și ieșit în decor.

De 24 de minute și 50,57 secunde a avut nevoie tractorul pentru a parcurge un tur de circuit, ceea ce reprezintă un record în segment.

În urmă cu șase ani, jurnaliștii de la Auto Bild au fost cei care au trimis pe Nurburgring un tractor Porsche Junior. La volan s-a aflat pilotul de raliu Walter Röhrl, atunci în vârstă de 67 de ani.

Röhrl și tractorul au avut nevoie de o oră, cinci minute și 36 de secunde pentru a parcurge cei 20,83 de kilometri ai circuitului.

VIDEO:

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide