Mercedes-AMG GT R Black Series este cea mai puternică mașină de serie construită vreodată de Mercedes

Autor: Elena Luchian 10 iul. 2020 Știri auto

Apariția unui Mercedes-AMG GT R Black Series este doar o chestiune de timp. Producătorul din Affalterbach a făcut public primul teaser cu ceea ce va fi cea mai puternică mașină de serie construită vreodată de Mercedes.

GALERIE FOTO

Primele imagini cu Mercedes-AMG GT R Black Series au apărut zilele trecute în mediul online. Apariția fotografiilor părea să fie doar o greșeală, dar teaser-ul video făcut public de Mercedes-AMG demonstrează contrariul. În realitate, totul a fost regizat.

Clipul cu durata de un minut arată cum un vlogger celebru, Schmee150, a intrat în garajul AMG și a fotografiat mașina. Scenariul forțează un pic povestea și îl arată pe vlogger furișându-se cu supercarul pentru o escapadă pe circuit și pe drumurile publice. În cele din urmă, este prins de inginerii porniți în urmărirea sa pentru a recupera GT R-ul Black Series.

Ce este Mercedes-AMG GT R Black Series?

Mercedes-AMG GT R Black Series este modelul pe care fanii îl așteaptă încă de când cele 150 de unități Mercedes-Benz SLS AMG Black Series construite au fost sold out, în urmă cu 5 ani.

Mercedes-Benz SLS AMG Black Series, produs în perioada 2013-2015, avea motor V8 de 6,2 litri, care dezvolta 631 de cai putere și 635 Nm. Lucrurile s-au schimbat între timp la AMG. Și compania de la Affalterbach a urmat tendințele de downsizing ale industriei. Astfel, noul lor Black Series va veni cu un V8 biturbo de 4.0 litri. Este o unitate lansată în septembrie 2014, odată cu dezvăluirea coupe-ului Mercedes-AMG GT.

Mercedes-AMG GT R Black Series va avea la bază GT R-ul dezvăluit în urmă cu trei ani, cu 585 de cai putere. Cum era firesc, mașina va primi cea mai puternică versiune a motorului V8.

Surse neoficiale vorbesc despre 720 de cai putere și un cuplu de 850 Nm. GT R-ul poate accelera de la 0 la 100 km/h în 3,6 secunde. Astfel, trebuie să ne așteptăm ca versiunea Black Series să se apropie de 3 secunde.

 

VIDEO:

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide