Mercedes-AMG GT R Black Series – Cel mai puternic Mercedes de serie construit vreodată e aici!

Autor: Elena Luchian 15 iul. 2020 MASINI NOI

Mercedes-AMG GT R Black Series este cel mai puternic Mercedes de serie construit vreodată. Vine cu motor V8 și 730 de cai putere și își trece în cont cifre impresionante.

GALERIE FOTO

Este mașina pe care fanii o așteaptă de când SLS AMG Black Series a ieșit din producție. Mercedes-AMG GT R Black Series vine cu motorul dezvoltat la Affalterbach, un V8 biturbo de 4.0 litri, în cea mai puternică versiune a sa: 730 de cai putere între 6700 și 6900 rpm și un cuplu maxim de 800 Nm între 2000 și 6000 rpm.

Sunt detalii care îi asigură noului supercar cu stea în frunte un sprint de la 0 la 100 km/h în 3,2 secunde și de la 0 la 200 km/h în mai puțin de 9 secunde. Viteza maximă este limitată electronic la 325 km/h.

Mercedes-AMG GT R Black Series (16)

Propulsorul este cuplat la o transmisie automată AMG Speedshift DCT 7G cu șapte trepte și dublu ambreiaj, adaptată la performanțele noului Mercedes-AMG GT R Black Series.

Pentru senzații tari, mașina este echipată cu funcție Race Start.

Mercedes-AMG GT R Black Series, pachet aerodinamic sofisticat

Noul Mercedes-AMG GT R Black Series vine cu o serie de elemente de aerodinamică activă, care optimizează fluxul de aer și reduc rezistența la înaintare. Joacă același rol și splitterul frontal cu două setări (Street și Race).

Așa cum am văzut în clipurile teaser din zilele trecute, capota prezintă două evacuări de aer cu terminații din fibră de carbon, care evacuează aerul cald din compartimentul motor. La capătul opus, un eleron de mari dimensiuni, din fibră de carbon, asigură forța de apăsare necesară. Un flaps mobil poate fi înclinat cu 20 de grade în funcție de modul selectat prin intermediul sistemului AMG Dynamics (Basic, Advanced, Pro sau Master). Acest flaps este extins automat la viteze de până la 250 km/h. Este retractat apoi pentru a reduce rezistența la vânt și extins rapid atunci când șoferul frânează sau virează.

Mercedes-AMG GT R Black Series (20)

Mercedes-AMG GT R Black Series vine standard cu un sistem de frânare ultra-performant cu etriere negre care poartă logo-ul AMG. Modelul aleargă pe jante mixte de 19 inci pe puntea față și de 20 de inci pe puntea spate, încălțate cu anvelope Pilot Sport Cup 2 R MO, dezvoltate special pentru acest model în colaborare cu Michelin.

AMG Traction Control îi permite celui aflat la volan să profite la maximum de forța modelului fără intervenția ESP-ului. Acesta poate alege unul dintre cele nouă faze disponibile. Faza 1 este rezervată rulării pe suprafețe ude, în timp ce faza 9 asigură alunecare maximă a punții spate.

Mercedes-AMG GT R beneficiază și de prezența unui diferențial blocabil electronic.

Cabina noului Mercedes-AMG GT R Black Series e ca a unei mașini de curse

La bord se regăsește un instrumentar digital de 12,3 inci și un ecran tactil de 10,25 de inci, care pot fi configurate în trei moduri diferite: Classic, Sporty sau Supersport. Ecranul tactil poate fi operat și atunci când cel aflat la volan poartă mănuși de curse. El primește un volan multifuncțional AMG Performance cu partea inferioară aplatizată, îmbrăcat în microfibră Dinamica, dar și padele din aluminiu pe coloana de direcție.

Mercedes-AMG GT R Black Series (1)

GT R Black Series are scaune scaune AMG tip scoică, cu centuri în patru puncte, și roll cage pentru protejarea ocupanților în caz de răstunare.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide