Mercedes-AMG One este cea mai rapidă mașină de serie de pe Nurburgring – VIDEO

Autor: Ionuț Vîlciu 11 nov. 2022 Știri auto

Mercedes-AMG One a doborât recordul pe circuitul Nurburgring. Oficial, hypercarul Mercedes este cea mai rapidă mașină de serie pe circuitul din Germania.

Noul Mercedes-AMG One este cea mai rapidă mașină de serie care a stabilit vreodată un timp pe circuitul Nurburgring. Hypercarul a doborât recordul precedent cu o marjă de aproape 8 secunde.

Cu un timp record de 6 minute și 35.183 de secunde, Mercedes-AMG One este noul rege al Nurburgringului. Hypercarul a parcurs cei 20,8 kilometri ai circuitului cu aproape 8 secunde mai rapid decât fostul deținător al recordului pe tur. Aici vorbim despre Porsche 911 GT2 RS MR, care a parcurs același tur în 6 minute și 40.3 de secunde.

Un parcurs anevoios pentru Mercedes-AMG One

Mercedes-AMG One a stabilit recordul pe 28 octombrie 2022. Încercarea nu a venit fără unele provocări. Când echipa a început, Nordschleife avea încă secțiuni umede, inclusiv pe trasa ideală în unele zone. În momentul în care condițiile s-au îmbunătățit, Mercedes a avut mai puțin de o oră rămasă înainte ca circuitul să se închidă. Pilotul Maro Engel a reușit să facă doar patru tururi rapide. La ora 17:14.31, pilotul a pornit ultimul tur, care avea să fie și cel câștigător. Chiar dacă el avusese un parcurs bun în turul anterior, Engel a simțit cum condițiile se îmbunătățesc, așa că a vrut să mai încerce o dată.

„A fost cu adevărat o experiență de neuitat”, a spus Maro Engel după ce a terminat turul record. „Nu mă așteptam să reușim să stabilim un astfel de timp în aceste condiții de circuit. În unele zone cruciale ale pistei, încă nu se uscate complet și, prin urmare, era dificil,” a mai adăugat el.

AMG One a doborât recordul cu ajutorul tehnologiei din Formula 1

Mercedes-AMG One este un hypercar dezvoltat pe baza cunoștințelor pe care Mercedes le-a acumulat din Formula 1. Mașina are un motor termic derivat din cel folosit în competițiile de Formula 1. Acesta este un V6 de 1,6 litri, supraalimentat cu turbină. Alături de el mai există patru motoare electrice. Astfel, puterea combinată ajunge la valoarea de 1063 de cai putere. Mașina poate accelera de la 0 la 100 km/h în doar 2,9 secunde și are o viteză maximă de 352 km/h. În timpul turelor efectuate pe Nurburgring, mașina a atins o viteză de 338 km/h.

Mercedes este primul producător de automobile care s-a aventurat pe Nurburgring Nordschleife cu un astfel de hypercar și a stabilit recorduri oficiale acolo. Prin urmare, Mercedes-AMG One nu este doar cel mai rapid vehicul de serie de pe Nordschleife, ci și numărul 1 în categoria „mașini super sport” de pe Nurburgring.

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Mercedes-Benz


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide