Volkswagen Golf R stabilește un nou record pe Nurburgring

Autor: Ionuț Vîlciu 28 aug. 2022 Știri auto

Golf R Edition 20 a devenit cel mai rapid model al gamei R de la Volkswagen. Hot hatch-ul a reușit să scoată un timp mai bun cu 4 secunde față de cel precedent.

Volkswagen Golf R aniversează 20 de ani anul acesta, iar producătorul a decis să aducă niște actualizări hot hatch-ului. Cu ajutorul acestora, mașina a reușit să-și bată recordul precedent cu 4 secunde. Astfel, modelul aniversar devine cel mai rapid membru al gamei R de la Volkswagen.

Ediția special creată pentru a sărbători cea de-a 20-a aniversare oferă cu 13 cai putere mai mult decât actualul model de producție. Odată cu această putere a motorului, Golf R „20 Years” accelerează de la 0 la 100 km/h în 4,6 secunde. Viteza maximă limitată electronic este de 270 km/h. Pe lângă puterea adițională, ediția aniversară a suferit și ajustări ale șasiului. Astfel, manevrabilitatea a fost îmbunătățită. Pentru a arăta că toate aceste lucruri nu au fost în zadar, Volkswagen a dus Golful R pe Nurburgring, acolo unde și-a doborât vechiul record cu 4 secunde.

Golf R „20 Years” – nou record pe Nurburgring

Sarcina de a stabili un timp pe circuitul lung de 20,832 de kilometri i-a revenit pilotului de teste Benjamin Leuchter. El și-a asumat această sarcină și a testat modelul aniversar pe legendarul circuit de curse. De asemenea, a fost implicat activ în realizarea pachetului R-Performance pentru Golf R „20 Years”.

Pe lângă profilurile obișnuite de conducere: „Comfort”, „Sport” și „Race”, modelul aniversar vine și cu profilurile suplimentare „Special” și „Drift”. Pentru a conduce pe Nordschleife, pilotul de curse a ales profilul de conducere „Special”, care a fost dezvoltat pentru această pistă. Aceasta include ajustarea amortizoarelor la o setare mai moale și mai confortabilă datorită sarcinilor mari atinse la nivelul maxim de performanță la conducerea pe astfel de circuite.

Noul timp record de 7:47.31 minute înseamnă un cadou special pentru Volkswagen R la cea de-a 20-a aniversare a modelului.

Sursa: Volkswagen

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Volkswagen


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide