Volkswagen Golf R stabilește un nou record pe Nurburgring

Autor: Ionuț Vîlciu acum o lună Știri auto

Golf R Edition 20 a devenit cel mai rapid model al gamei R de la Volkswagen. Hot hatch-ul a reușit să scoată un timp mai bun cu 4 secunde față de cel precedent.

Volkswagen Golf R aniversează 20 de ani anul acesta, iar producătorul a decis să aducă niște actualizări hot hatch-ului. Cu ajutorul acestora, mașina a reușit să-și bată recordul precedent cu 4 secunde. Astfel, modelul aniversar devine cel mai rapid membru al gamei R de la Volkswagen.

Ediția special creată pentru a sărbători cea de-a 20-a aniversare oferă cu 13 cai putere mai mult decât actualul model de producție. Odată cu această putere a motorului, Golf R „20 Years” accelerează de la 0 la 100 km/h în 4,6 secunde. Viteza maximă limitată electronic este de 270 km/h. Pe lângă puterea adițională, ediția aniversară a suferit și ajustări ale șasiului. Astfel, manevrabilitatea a fost îmbunătățită. Pentru a arăta că toate aceste lucruri nu au fost în zadar, Volkswagen a dus Golful R pe Nurburgring, acolo unde și-a doborât vechiul record cu 4 secunde.

Golf R „20 Years” – nou record pe Nurburgring

Sarcina de a stabili un timp pe circuitul lung de 20,832 de kilometri i-a revenit pilotului de teste Benjamin Leuchter. El și-a asumat această sarcină și a testat modelul aniversar pe legendarul circuit de curse. De asemenea, a fost implicat activ în realizarea pachetului R-Performance pentru Golf R „20 Years”.

Pe lângă profilurile obișnuite de conducere: „Comfort”, „Sport” și „Race”, modelul aniversar vine și cu profilurile suplimentare „Special” și „Drift”. Pentru a conduce pe Nordschleife, pilotul de curse a ales profilul de conducere „Special”, care a fost dezvoltat pentru această pistă. Aceasta include ajustarea amortizoarelor la o setare mai moale și mai confortabilă datorită sarcinilor mari atinse la nivelul maxim de performanță la conducerea pe astfel de circuite.

Noul timp record de 7:47.31 minute înseamnă un cadou special pentru Volkswagen R la cea de-a 20-a aniversare a modelului.

Sursa: Volkswagen


Sursa foto: Volkswagen


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Student al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, m-am alăturat echipei ProMotor pentru a combina cele două pasiuni ale mele: mașinile și presa. Studiez, analizez și documentez tot ce are roți. Presa nu trebuie să fie plictisitoare, așa că încerc, pe cât de mult posibil, să ... citește mai mult

Comentarii
Inchide