De ce a ales Mercedes-AMG Petronas ca monopostul din acest sezon de Formula 1 să fie negru?

Autor: Elena Luchian 29 iun. 2020 Știri auto

Mercedes-AMG Petronas a prezentat monopostul pentru sezonul 2020 cu un look nou. Mașina este complet neagră. De ce au ales “Săgețile argintii” această soluție?

GALERIE FOTO

“Săgețile argintii” au devenit acum negre. Decizia a fost luată ca urmare a implicării echipei de Formula 1 în campania împotriva rasismului și discriminării, demarată la nivel global după moartea lui George Floyd, dar și pentru a promova ideea de diversitate în cadrul echipei.

Formula 1 a lansat inițiativa #WeRaceAsOne, iar Lewis Hamilton s-a implicat activ în campania “Black Lives Matter” (“Viețile celor de culoare contează”). Campionul mondial cu șase titluri în palmares în Formula 1 a ieșit în stradă pentru a protesta împotriva rasismului.

“Rasismul și discriminarea nu au ce căuta în societatea noastră, în sportul nostru și în echipa noastră. Nu este suficient să avem convingerile corecte și atitudinea corectă atât timp cât nu suntem vocali în această privință”, spune șeful echipei de Formula 1, Toto Wolff.

La Mercedes, doar trei procente din forța de muncă sunt reprezentate de minorități și doar 12% dintre angajați sunt femei. Reprezentanții echipei susțin că le lipsește diversitatea și că vor lansa un program pro-diversitate înainte de finele acestui sezon.

Când își fac apariția noile monoposturi de Formula 1 de la Mercedes?

Nu numai look-ul monoposturilor este schimbat în acest sezon. Lewis Hamilton și Valtteri Bottas vor purta combinezoane negre și căști asortate, iar pe halo-ul monoposturilor, va fi inscripționat mesajul “End Racism” (“Pune capăt rasismului”).

“Este foarte important să profităm de acest moment și să ne educăm ca indivizi, ca brand și companie pentru a face schimbări care contează cu adevărat. Eu, familia și prietenii mei am avut de suferit din cauza discriminării. Vorbesc din tot sufletul atunci când cer o schimbare”, explică Lewis Hamilton.

Noile monoposturi negre își vor face apariția chiar la sfârșitul acestei săptămâni pe circuitul din Spielberg, Austria. Acolo va avea loc, pe 5 iulie, prima cursă a sezonului întârziat cu aproape patru luni din cauza pandemiei de coronavirus.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide