Mercedes, Audi şi Volvo semnează pactul care le duce la ani lumină de concurenţă

Autor: Alexandru Banu 25 apr. 2018 Știri auto
Mercedes, Audi şi Volvo semnează pactul care le duce la ani lumină de concurenţă

 

Alibaba, cel mai mare comerciant online din China, a anunţat că a încheiat parteneriate cu Audi, Mercedes şi Volvo pentru integrarea tehnologiei de asistent vocal dezvoltată de către chinezi. Proprietarii vor putea să vorbească pur şi simplu cu maşina prin acest asistent vocal similar lui Siri de la Apple sau celui denumit Alexa (Google şi Amazon).

Tmall Genie, aşa cum îl cheamă pe asistenul vocal virtual, îţi va răspunde la întrebări despre statusul maşinii, al kilometrilor parcurşi, îţi va da acces la anumite funcţii ale maşinii.

Volvo a anunţat deja că modelele XC90, S90 şi XC60 vor avea integrată această soluţie pentru comunicarea cu şoferul. Deocamdată, Tmall Genie va fi numai pe maşinile Volvo, Audi şi Mercedes produse şi vândute local, adică în China.

Lijuan Chen, şeful departamentului de inteligenţă artificială de la Alibaba, crede că “maşinile sunt ecosisteme în care, la fel ca la servici şi şi acasă, oamenii stau mult timp conectaţi, iar acest lucru a devenit o parte importantă din viaţa noastră”.

Counterpoint Insights, o agenţie de cercetare, a făcut un studiu luna trecută din care a reieşit că piaţa de maşini inteconectate şi conectate la proprietari prin sisteme de inteligenţă artificială va creşte cu 270% până în 2020. China “riscă” să fie cea mai puternic dezvoltată în acest viitor foarte aproape.

Georg Engel, şeful departamentului de cercetare şi dezvoltare din China, a spus că “proprietarul maşinii este în centrul atenţiei Daimler pentru inovaţie în experienţa digitală atât în afara maşinii, cât şi înăuntru. Din acest motiv trebuie să-ţi preîntâmpini clienţii cu soluţii complete”.

Acum, abia aşteptăm să vorbim şi noi cu un bărbat în maşină. Că pe GPS-uri, nu ştim cum aveţi voi vocile setate, dar ale noastre sunt de fete. Şi probabil pentru că tot din cauza / datorită inteligenţei artificiale, Waze-ul ştie dacă eşti bărbat sau femeie prin sincronizarea cu contul Google. Şi gândiţi-vă că la drum lung veţi avea norocul să vorbiţi lucruri interesante cu un asistent cerebral. Asta în loc să vi se reproşeze că mereu / niciodată şi întotdeauna nu LE ascultaţi. Deci strângem bani pentru Volvo, Audi sau Merc, da?

Autor Alexandru Banu

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide