Mercedes-Benz a creat un Clasa G unicat pentru a celebra pragul de 500.000 de unități produse

Autor: Ionuț Vîlciu 21 apr. 2023 Știri auto

Mercedes-Benz a produs a ajuns la borna de 500.000 de SUV-uri Clasa G produse. Pentru a marca evenimentul, producătorul a creat un exemplar unicat.

Sunt puține modele care se pot lăuda cu o carieră atât de longevivă precum Mercedes-Benz Clasa G. SUV-ul producătorului german nu este nici un vehicul tocmai obișnuit, dat fiind faptul că se numără printre cele mai capabile off-roadere de pe piață, dar păstrează și un nivel ridicat de confort.

Cu o poveste care a început încă din 1979, linia de producție din Graz sărbătorește acum exemplarul cu numărul 500.000. Mercedes-Benz a adus un omagiu acestei ocazii, asigurându-se că cel de-al 500.000-lea exemplu al Clasei G este un vehicul unic. Exemplarul aniversar aduce un omagiu versiunilor din trecut, inspirându-se din 280 GE din 1986, cu câteva mici accente retro, dar de efect.

Mercedes-Benz Clasa G nu a suferit schimbări estetice prea mari de-a lungul existenței sale. Bineînțeles, SUV-ul a tot fost îmbunătățit, dar forma de bază a rămas cam aceeași. Modelul aniversar păstrează liniile actuale ale Clasei G, dar aduce un omagiu mașinilor din trecut.

Moment aniversar pentru Mercedes-Benz

Nuanța cu care modelul aniversar a fost vopsit, verde agave, este una dintre primele culori disponibile pentru Clasa G, atrage o adevărată. Printre detaliile subtile aduse designului exterior se numără semnalizatoarele. Forma lor a rămas aceeași până în prezent, dar nu și culoarea lor.

La vehiculul aniversar, capacele semnalizatoarelor prezintă o nuanță de portocaliu care nu se mai folosește astăzi, invocând aspectul clasic al modelelor de altădată. Alte elemente exterioare specifice includ steaua mare Mercedes-Benz de pe capacul roții de rezervă din spate și jantele cu design în cinci spițe, vopsite în argintiu, un design care ne aduce aminte de modelele din anii ’90 sau 2000, spre exemplu.

Interiorul exemplarului cu numărul 500.000 este, de asemenea, inspirat de la 280 GE. De exemplu, secțiunea din mijloc a scaunelor este tapițată cu țesătura în carouri tipică epocii, în timp ce mânerul de prindere de pe partea pasagerului prezintă inscripția „Nr. 500.000” în verde agave.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Mercedes-Benz


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide