Mercedes-Benz AMG și Will.I.Am prezintă conceptul „The Flip”, un coupe GT cu „suicide doors” și nas de G-Class

Autor: Mihai Morcovescu 06 mai 2022 Știri auto

Divizia de performanță Mercedes-Benz AMG și celebrul cântăreț și producător american Will.I.Am prezintă conceptul „The Flip”. Este vorba despre un coupe GT cu design inspirat de SUV-ul G-Class, care va fi prezentat publicului cu ocazia Marelui Premiu de Formula 1 de la Miami, care va avea loc în acest week-end.

Mercedes-AMG „The Flip”, un concept gândit de Will.I.Am

INTRĂ ÎN GALERIA FOTO

Colaborarea dintre producătorul german de automobile de lux și Will.I.Am a început în septembrie 2021. Fostul lider al trupei Black Eyed Peas a devenit ambasadorul mărcii germane și promovează acțiunile de ajutorare a comunităților dezavantajate care nu au acces la educație artistică și științifică.

„The Flip” este cel de-al șaselea proiect comun. Mașina va fi scoasă foarte probabil la licitație pentru a obține banii necesari finanțării unor programe școlare de inginerie, știință, tehnologie, arte și matematică.

Conceptul WILL.I.AMG a fost creat de artistul american având ca surse de inspirație modelul AMG G63 și coupe-ul AMG GT. Cele patru portiere cu deschidere convențională de pe coupe au fost înlocuite cu două uși de tip „suicide doors” cu deschidere inversă.

Sub capotă se află un V8 bi-turbo de 4,0 litri și 639 CP

Din punct de vedere estetic, cel mai interesant detaliu îl reprezintă partea frontală, care te duce cu gândul la offroader-ul G-Class. Privit din lateral, coupe-ul are o linie a plafonului care amintește de modelul Ford Mustang din anul 1965.

Farurile rotunde flanchează grila radiatorului dreptunghiulară închisă, specifică modelelor electrice. Pe aceasta se distinge emblema Mercedes-Benz, care a fost restilizată pentru a reda gura unui urs înfuriat.

Supranumită „Bear Witness”, sigla este o trimitere clară către colecția de îmbrăcăminte cu același nume. Aceasta va fi disponibilă atât la Mercedes-AMG Experience Center din Miami, cât și online. O parte din profituri va merge către Fundația i.am/Angel deținută de artist.

În partea inferioară a barei de protecție există șase prize de aer, cele laterale prezentând logo-ul AMG cu dungi segmentate. Capota lungă și proeminentă ne dă de înțeles că avem de-a face cu o motorizare puternică, însă AMG nu a dezvăluit specificațiile tehnice ale conceptului. Totuși, este de așteptat ca „The Flip” să fie echipa cu propulsoroul V8 bi-turbo de 4,0 litri și 639 CP de pe GT 63 S.

Nu există poze cu interiorul, însă este posibil ca acesta să fie identic cu cel de pe modelul de serie. În schimb, jantele cu design retro și cinci spițe scurte și groase amintesc de modelul E55 AMG din anii 1990.

Sursa: Mercedes-Benz

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Mercedes-Benz


Mihai Morcovescu
Mihai Morcovescu
Sunt ziarist cu o experiență de peste 20 de ani în presa sportivă și auto din România, atât în print, cât și în online. Am scris de-a lungul timpului la Agerpres, Sport XXI, Jurnalul Național, Gazeta Sporturilor, ProSport, Autocar, AutoMotorsiSport.ro, Auto.ro, etc. De asemenea, am făcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide