Mercedes-Benz aniversează producția a 5 milioane de vehicule comerciale

Autor: Ionuț Vîlciu 25 oct. 2022 Știri auto

Fabrica Mercedes-Benz din Düsseldorf a sărbătorit a 60-a aniversare în aprilie. Totodată, pe 5 Octombrie, a fost produs autovehiculul comercial ușor cu numărul 5.000.000.

Fabrica Mercedes-Benz din Düsseldorf a sărbătorit a 60-a aniversare în aprilie, anul acesta, și, totodată, pe 5 Octombrie, a marcat producerea autovehiculului comercial ușor cu numărul 5.000.000. Fiind o fabrică de autovehicule comerciale ușoare de la început, „Bremer” și „Düsseldorfer” au ieșit din linia de producție încă din 1995. Autovehiculul comercial ușor cu numărul 5 milioane este un eSprinter, care se produce în Düsseldorf încă din 2019.

„Odată cu autovehiculul comercial ușor cu numărul cinci milioane, sărbătorim un moment cu totul special la fabrica din Düsseldorf. Cu ocazia acestei aniversări a producției, felicit călduros fabrica și întreaga echipă, pentru forța inovatoare, profesionalismul și dedicarea zilnică, fără de care nu am fi aici astăzi. Aștept cu nerăbdare viitorul uzinei din Düsseldorf și mai ales alte momente de celebrare, precum cel din 2023, când vom lansa următoarea generație de eSprinter”, declară Michael Hellmann, manager la fabrica Mercedes-Benz din Düsseldorf.

 5 milioane de vehicule comerciale Mercedes-Benz

Odată cu preluarea Auto-Union și integrarea în Daimler-Benz AG în anii 1960, a fost fondată fabrica din Düsseldorf. Aceasta este una dintre cele mai mari fabrici din lume ale familiei Mercedes-Benz Vans. De atunci, au fost produse autovehicule comerciale ușoare pentru divizia de autoutilitare a Mercedes Benz AG, inclusiv emblematica Sprinter, care este disponibilă în peste 130 de țări; tot acolo au fost produse și legendarele „Bremer” și „Düsseldorfer”. Din 1995, modelele furgon ale Mercedes Benz Sprinter au ieșit de pe linia de producție.

De-a lungul anilor, unitatea de producție a devenit unul dintre cei mai mari angajatori și formatori industriali din regiune. Aceasta include acum aproximativ 5.900 de angajați și stagiari și 690.000 de metri pătrați de spațiu pentru producție, vopsire și asamblare. Cu perspectiva următoarei generații de eSprinter, 50 de milioane de euro au fost investiți în locația din Düsseldorf.

Sursa: Mercedes-Benz

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Mercedes-Benz


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide