Mercedes-Benz Sustaineer este un van electric care purifică aerul – VIDEO

Autor: Ionuț Vîlciu 20 oct. 2022 Știri auto

Mercedes-Benz Sustaineer este un studiu de tehnologie. Acesta arată modul în care Mercedes-Benz își dorește să implementeze noi tehnologii pe modelele sale utilitare de serie.

Autovehiculul comercial complet electric îmbunătățit, bazat pe modelul Mercedes-Benz eSprinter, prezintă patru soluții noi. Acestea includ o grilă a radiatorului cu închidere automată, un scaun cu funcție de masaj pentru corpul șoferului, aplicația dedicată conducătorului auto, dar și elemente noi de încălzire la interior.

Din cauza cererii mari de energie termică cauzată de cabina mare a conducătorului auto, deschiderea și închiderea constantă a ușilor în timpul opririlor pentru livrări, sistemele convenționale de încălzire ale autovehiculelor afectează semnificativ autonomia autovehiculelor comerciale ușoare electrice. Sustaineer duce lucrurile mai departe și direcționează căldura exact acolo unde este nevoie, spre conducătorul auto. Pe lângă scaun, volan și centura de siguranță, suprafețele de pe ușa conducătorului auto, din zona picioarelor și de pe ornamentele coloanei de direcție pot fi încălzite electric în noul Sustaineer. De asemenea, scaunul are funcție de masaj. Astfel, chiar dacă șoferul petrece mult timp la volan, această funcție îl va ajuta să se relaxeze.

Mercedes-Benz Sustaineer filtrează aerul pe care îl respirăm

Calitatea aerului este un factor cheie pentru calitatea vieții urbane. Alături de emisiile de CO₂, traficul rutier produce niveluri semnificative de poluare cu particule. Pentru a minimiza și mai mult pătrunderea particulelor rezultate prin abraziunea anvelopelor, plăcuțelor de frână și asfaltului, Sustaineer are două filtre de praf fin care au fost dezvoltate în cooperare cu Mann. Modulul frontal și filtrele de sub caroserie reduc emisiile de particule fine în imediata apropiere a autovehiculului până la o dimensiune a particulelor de zece micrometri (PM10).

Mașina filtrează aerul atât în momentul în care este condusă, cât și în cel în care se încarcă. Eficacitatea filtrării este crescută și mai mult atunci când există o densitate mai mare a prafului fin în mediu. Astfel, în zonele urbane mai poluate, sunt filtrate cantități mult mai mari de particule. De asemenea, Sustaineer are montate pe plafon panouri solare. Acestea captează energie în zilele însorite și sporesc autonomia vehiculului.

Tot pentru a spori autonomia, mașina are partea de dedesubt îmbrăcată cu panouri aerodinamice, iar oglinzile convenționale au fost înlocuite de camere video.

VIDEO

Text: Ionuț Vîlciu

Video: Luci Popa

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide