Mercedes-Benz anunță modelele planificate pentru 2023. Ce ne pregătește constructorul german

Autor: Ionuț Vîlciu 08 dec. 2022 Știri auto

Mercedes-Benz Cars & Mercedes-Benz Vans anunță modelele planificate pentru 2023, dar și perioadele estimate pentru lansările acestora.

Mercedes-Benz va prezenta noile CLA, GLA și GLE la jumătatea anului, lansarea fiind urmată de modelele GLB și GLS, dar și GLS Coupé pe durata verii. Finalul acesteia va marca, de asemenea, lansarea unui nou model coupé, dar și a noului E-Class Sedan. Lansările de toamnă vor aduce în atenția publicului modelele E-Class Estate, în timp ce E-Class All-Terrain își va face debutul la finalul anului 2023.

Pentru gama de modele electrice EQ, prima jumătate a anului debutează cu lansarea noului EQE SUV. Finalul anului 2023 va aduce facelift-uri pentru SUV-urile electrice compacte EQA și EQB.

Anul viitor va aduce schimbări și pentru Mercedes-AMG

Anul 2023 prezintă și o serie de lansări din familia AMG, dar și noi modele ce vin cu dotări ale liniei de înaltă performanță. La jumătatea anului își vor face apariția AMG CLA cu variantele sale 35 și 45, AMG GLA, cu aceleași variante 35 și 45, dar și AMG GLE în configurațiile 53 și 63 S. Vara va continua AMG GLB 35, AMG GLS 63, AMG SL 63 E Performance, iar a doua parte a anului va aduce varianta electrificată a AMG GLC 63 S E Performance. În iarna anului 2023 va avea loc și lansarea modelului hibrid AMG GT, atât în variante 63 sau 55.

Vara va marca și prima lansare a anului pentru familia Maybach, odată cu modelul Mercedes-Maybach S-Class „Night Series”. Anul va continua cu lansarea Mercedes-Maybach GLS „Night Series”, în timp ce Maybach EQS SUV, va deveni primul model complet electric al Mercedes-Maybach. Lansarea acestuia este planificată pentru prima parte a anului 2024.

Mercedes-Benz Vans aduce modele electrice în gamă

Divizia Mercedes-Benz Vans va completa portofoliul cu încă două lansări. Prima noutate în 2023 va fi eCitan, varianta electrică a modelului Citan. Cea de-a doua lansare se referă la EQT, care va fi varianta electrică a Clasei T.

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Mercedes-Benz


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide