Mercedes-Benz ar fi suspendat în Germania comenzile pentru sedanul E-Class. Care este motivul?

Autor: Mihai Morcovescu 18 feb. 2022 Știri auto

Producătorul german de automobile Mercedes-Benz ar fi impus înghețarea comenzilor în Germania pentru versiunea actuală a sedanului E-Class. Motivul ar fi acela că, din cauza cererii tot mai mari la nivel mondial pentru acest model, stocul ar fi fost epuizat. În plus, se pare că și stocul de semiconductori este foarte redus.

Ziarele locale din Stuttgart au raportat anterior că ar fi fost oprite temporar și livrările la modelul G-Class.

Noua generație Mercedes-Benz E-Class va debuta în 2023

INTRĂ ÎN GALERIA FOTO

Potrivit publicației germane Automobilwoche, comenzile pentru sedanul din Stuttgart ar fi fost suspendate încă de pe 12 februarie. În schimb, E-Class T, varianta break a modelului din Stuttgart, va putea fi în continuare comandată.

Aceeași sursă scrie că există două explicații pentru care oficialii Mercedes-Benz ar fi recurs la această măsură radicală. În primul rând, cererea la export pentru sedanul E-Class depășește cu mult volumul actual de producție.

În același timp, constructorul din Stuttgart se pare că se confruntă și cu un stoc limitat de semiconductori, ceea ce afectează, evident, producția.

Cea de-a cincea generație Mercedes-Benz E-Class și-a făcut debutul în 2017, la Salonul Auto de la Detroit. În urmă cu doi ani, sedanul german a fost supus unei operații de restilizare.

Potrivit producătorului, E-Class este cel mai bine vândut model de serie. De la introducerea sa, în 1946, au fost comercializate aproximativ 14 milioane de exemplare în toată lumea. Anul trecut, Mercedes-Benz a vândut cu 5% mai puține automobile decât în 2020.

În prezent, cea de-a șasea iterație a sedanului german se află în plin proces de dezvoltare. Mașina va fi lansată în cursul anului 2023. De asemenea, se spune că nemții lucrează în paralel și la un nou model, denumit CLE. Acesta va înlocui actualele modele E-Class Coupe și E-Class Cabrio.

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Mihai Morcovescu
Mihai Morcovescu
Sunt ziarist cu o experiență de peste 20 de ani în presa sportivă și auto din România, atât în print, cât și în online. Am scris de-a lungul timpului la Agerpres, Sport XXI, Jurnalul Național, Gazeta Sporturilor, ProSport, Autocar, AutoMotorsiSport.ro, Auto.ro, etc. De asemenea, am făcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide