Mercedes-Benz Clasa X unic în lume. Fostul proprietar i-a pus șase roți, apoi l-a vândut

Autor: Elena Luchian 13 mai 2021 Știri auto

S-a vândut un Mercedes-Benz Clasa X unic în lume. Fostul proprietar i-a pus șase roți, apoi l-a scos la vânzare.

GALERIE FOTO

Probabil că proprietarul acestui Mercedes-Benz Clasa X și-a dorit un Mercedes-Benz G 63 AMG 6×6, cotat, atunci când a fost lansat, la aproximativ jumătate de milion de euro. Dar a ales o variantă mult mai ieftină. A achiziționat un pick-up cu două punți și l-a modificat. După această schimbare radicală, a decis să-l vândă.

Primul pick-up de serie din gama Mercedes-Benz a fost un eșec. Nemții au decis să elimine modelul cu platformă și motoare preluate de la Nissan Navara după mai puțin de trei ani pe piață ani pe piață, din cauza interesului redus arătat de clienți. Companiile de tuning însă, au rămas cu o slăbiciune pentru Clasa X. Carlex Design, de exemplu, a realizat numeroase versiuni cu look special, iar aceasta este una dintre ele.

Clasa X cu trei punți și șase roți a fost scoasă la vânzare prin intermediul platformei Classic Youngtimers. Este vorba despre o versiune X 350d, care a primit un subcadru în partea posterioară și o benă alungită, care au permis instalarea celei de-a treia punți.

Mercedes-Benz Clasa X, inspirat de gama AMG

Aripi proeminente, o grilă inspirată de grila Panamericana disponibilă acum în gama AMG, protecții din plastic negru pe aripi și praguri noi au apărut la pick-up-ul inspirat de G 63 AMG 6×6. Modelul a primit o suspensie nouă și o gardă la sol mai mare cu 10 centimetri.

Carlex nu a operat modificări asupra motorului, așa că X 350 d vine cu unitatea V6 de 3.0 litri cu 258 de cai putere și cuplu maxim de 550 Nm, cuplat la o transmisie automată cu șapte trepte. Dar, în cabina pick-up-ului premium a apărut un roll cage. Este încă un indiciu că modificările nu au fost făcute doar de dragul designului, ci pentru a face modelul numai bun de aventuri în off-road.

Prețul acestui model a fost disponibil doar pentru cei interesați să cumpere.

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide