Un Mercedes-Benz dat dispărut în Polonia a ajuns la Vama Siret. Șoferul voia să intre în România

Autor: David Andrei 16 aug. 2020 Știri auto

Un Mercedes-Benz Clasa E Coupe, dat dispărut în Polonia, a ajuns în acest weekend în vama Siret. Șoferul voia să intre în România cu mașina. Poliția de Frontieră a confiscat autoturismul de lux.

GALERIE FOTO

Polițiștii de la Punctul de Trecere a Frontierei Siret au identificat o mașină dată în urmărire de către autoritățile din Polonia din data de 26 iunie 2020. Autoturismul, un Mercedes-Benz Clasa E Coupe, cotat la 87.000 de euro, a fost indisponibilizat de autoritățile române.

Șoferul a încercat să intre cu mașina în România prin Vama Siret, județul Suceava, în seara zilei de sâmbătă, 15 august, în jurul orei de 21:50. Acesta era un cetățean polonez în vârstă de 49 de ani.

Coupe-ul cu care  vrut să intre pe teritoriul României este fabricat în 2018. În încercarea de a deruta autoritățile, mașinii îi fuseseră montate plăcuțe de înmatriculare cu numere de tipul celor folosite în Polonia.

Căutat în Polonia, găsit în România

La o verificare suplimentară, polițiștii de frontieră au descoperit că Mercedes-ul figurează ca fiind “bun căutat pentru confiscare în cadrul unei proceduri judiciare”. Alerta fusese introdusă în sistem de autoritățile poloneze în urmă cu o lună și trei săptămâni.

Polițiștii de frontieră au demarat cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tăinuire. Vor fi dispuse măsurile legale care se impun la finalizarea anchetei.

Autoturismul în valoare de 418.300 de lei (aproximativ 87.000 de euro) a fost indisponibilizat și rămâne în parcarea amenajată a PTF Siret.

Tot într-un spațiu amenajat vehiculelor cu probleme din punct de vedere legal a ajuns, în această vară, și un Audi Q5. SUV-ul a fost indisponibilizat pe 6 iulie la Punctul de Frontieră Galați. Un cetățean moldovean în vârstă de 47 de ani a încercat să intre cu acesta în România. Mașina în valoare de 50.000 de euro fusese furată chiar în aceeași zi în Italia.  Șoferul avea asupra sa un certificat de înmatriculare fals.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Poliția de Frontieră



Comentarii
Inchide