Mercedes-Benz EQE se va putea parca singur, fără ca șoferul să fie în cabină

Autor: Ionuț Vîlciu 16 aug. 2023 Știri auto

Mercedes-Benz lansează funcția de parcare autonomă pentru sedanul electric EQE. Deocamdată, funcția va fi disponibilă doar în Germania.

Mercedes-Benz spune că acum este gata să-și lanseze tehnologia de parcare automată pentru EQE. Deja disponibilă pe EQS și Clasa S, tehnologia permite vehiculului să se parcheze singur fără șofer în anumite parcări și va fi disponibilă, deocamdată, doar în Germania, conform Carscoops.

Sistemul funcționează cerându-i șoferului să rezerve un loc de parcare într-o parcare compatibilă folosind aplicația instalată pe telefon. Odată ce ajunge la locația aleasă, șoferul poate pur și simplu să iasă, iar mașina se va îndrepta singură către locul de parcare selectat în prealabil.

Anumite modele Mercedes-Benz primesc funcția de parcare autonomă

Mercedes cataloghează ca fiind una autonomă de nivel 4 în contextul specific al parcărilor compatibile. Acest lucru se datorează faptului că șoferul nu trebuie să fie aproape de mașină pentru ca aceasta să parcheze, dar nu depinde doar de tehnologia conținută în EQE. Senzorii furnizați de Bosch trebuie, de asemenea, instalați în garaj pentru ca tehnologia să funcționeze.

Sedanul electric EQE este cel mai recent model Mercedes-Benz care a primit tehnologia, care se numește oficial Intelligent Park Pilot. Disponibil pe Clasa S și EQS din 2022, Mercedes spune că a fost prima companie care a primit aprobarea pentru utilizarea comercială a unei astfel de funcții de parcare foarte automatizate în Germania.

Pe lângă EQE, Intelligent Park Pilot va fi disponibil în curând și pe noua Clasă E, pe lângă alte modele. Mercedes oferă, de asemenea, tehnologie de asistență la parcare care poate ajuta la preluarea unor sarcini de parcare în timp ce șoferul se află la volan, precum și atunci când se află în afara vehiculului și monitorizează sarcina cu smartphone-ul său. Aceste funcții sunt disponibile pe scară largă în toată gama producătorului de automobile.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Mercedes-Benz


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide