Mercedes-Benz EQT și eCitan sunt disponibile în România. Prețurile încep de la 35.000 de euro

Autor: Ionuț Vîlciu 08 iun. 2023 Știri auto

Mercedes-Benz EQT și e-Citan pot fi comandate și în România. Utilitarele de mici dimensiuni oferă autonomii de aproximativ 280 de km.

Mercedes-Benz Vans are acum un portofoliu complet electric. Odată cu lansarea vânzărilor pentru EQT și eCitan, este disponibil câte un omolog 100% electric pentru fiecare model din gamă.

Noul EQT de la Mercedes-EQ oferă familiilor și persoanelor active în timpul liber un vehicul practic, cu propulsie complet electrică. Autovehiculul electric de mici dimensiuni poate fi comandat acum în varianta sa compactă. Printre altele, este echipat cu un motor electric de 120 CP, două uși glisante, sistemul de infotainment MBUX și numeroase sisteme de siguranță și asistență.

La stațiile de încărcare rapidă, bateria de 45 kWh poate fi încărcată de la 10% la 80% în 38 de minute. Autonomia este de 282 de kilometri în regim WLTP.

Datorită centrului de greutate scăzut și a instalării protejate, cu economie de spațiu, a bateriei în partea inferioară a caroseriei, noul EQT oferă aproape aceeași variabilitate și funcționalitate în interior precum Clasa T cu propulsie convențională. Noul EQT are lungimea de 4.498 de milimetri, lățimea de 1.859 de milimetri și înălțimea de 1.819 milimetri. Va urma o variantă cu ampatament lung.

Mercedes-Benz Vans are omologi electrici pentru toate modelele sale

În ceea ce privește prețul, EQT pornește de la 41.596 de euro (preț fără TVA) / 49.499,24 de euro (preț cu TVA) în pachetul de echipare Advanced Plus. În plus, autovehiculul este disponibil cu pachetele de echipare Premium sau Premium Plus.

În sectorul comercial, eCitan poate fi comandat acum ca autoutilitară în două lungimi: 4.498 mm în versiunea compactă și 4.922 mm în versiunea lungă. eCitan Tourer, pentru transportul comercial de persoane, va fi disponibil inițial în lungimea „Compact”; versiunea lungă va fi lansată ulterior, precum și o variantă Mixto. În funcție de dotări, autonomia este cuprinsă între 280-284 de kilometri, conform WLTP. Acest lucru înseamnă că răspunde nevoilor utilizatorilor comerciali care utilizează frecvent modelele de autoutilitare de mici dimensiuni, cum ar fi curieri, navetiști și furgonete de livrare în zonele urbane.

Bateria de 45 kWh poate fi încărcată de la 10% la 80 % în 38 de minute cu încărcătorul de curent continuu de 80 kW, instalat opțional. Volumul de încărcare și sarcina utilă sunt comparabile cu cele ale modelelor Citan cu propulsie convențională. În cazul modelului compact, acesta oferă 2,9 metri cubi și până la 544 de kilograme, iar în cazul versiunii cu ampatament lung – 3,62 metri cubi și maximum 722 de kilograme.

În ceea ce privește prețul, eCitan Furgon pornește de la 34.683 de euro (preț fără TVA) / 41.272,77de euro (preț cu TVA) pentru modelul compact. Prețul de pornire pentru versiunea lungă este de 36.047 de euro (preț fără TVA) / 42.895,93 de euro (preț cu TVA). Modelul eCitan Tourer, orientat spre segmentul comercial, începe de la 39.085 de euro (preț fără TVA) / 46.511,15 de euro (preț cu TVA).

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Mercedes-Benz


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide