Un Mercedes-Benz Clasa G care pare venit de pe altă planetă – VIDEO

Un Mercedes-Benz Clasa G care pare venit de pe altă planetă – VIDEO

Autor: Marius Vişan acum 9 luni Știri

Credeați că Mercedes-Benz Clasa G nu are nevoie de tuning ca să arate și mai intimidant? Ei bine, exemplul de față arată că, cu niște accesorii îndrăznețe, G Class poate fi transformat într-un vehicul de război.

O companie germană denumită Gruma se află în spatele acestui proiect denumit G500 4×4², pe care îl vedeți în imagini. Acesta a fost creat în colaborare cu Armored Car Systems, care s-a inspirat de la vehiculele de patrulare blindate utilizate de forțele armate germane care oferă protecție împotriva puștilor de asalt și a minelor antitanc.

Puterea provine de la un V8 twin-turbo de 4,0 litri cu 416 CP, la fel ca modelul standard, deși greutatea suplimentară a armurii ar avea cu siguranță un efect negativ asupra performanței vehiculului. Cei din spatele proiectului au echipat mașina, pentru prima dată, cu un set de roți blindate înainte de pune blindajele pe caroserie.

Se spune că vehiculul, supranumit Enok P1, protejează împotriva minelor antitanc și atacului cu puști de asalt la fel ca versiunile utilizate de forțele armate germane.

În interior, se pare că au pus o serie de accesorii din fibră de carbon, precum și piele neagră și Alcantara, dovedind că puteți avea o mașină confortabilă și într-o mașină care oferă niveluri extreme de protecție.

Rămâne de văzut cât de mulți vor cumpăra acest G500 4×4² blindat. Chiar dacă prețul nu a fost dezvăluit cert este că nu va fi ieftin.

VIDEO


Sursa foto: Carscoops.com


Comentarii
Inchide